fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Znakovi koji ukazuju da vas prodavac polovnjaka pokušava prevariti

Malo ko danas kod nas može priuštiti bilo kakav nov automobil, pa preprodavcima polovnih automobila cveta, iako opet moramo citirati Forda da je najbolji automobil nov automobil, pišu automobili.ba.

blank
Foto: forbes.com

Neki se rešavaju svojih polovnih i kupuju nešto drugo, takođe polovno, veće ili manje zavisno o potrebama, česte su i zamene, a i mladi vozači silom naših domaćih prilika sedaju u svoj prvi automobil, naravno polovni. U moru ponude svih vrsta automobila što od domaćih vlasnika, što iz uvoza iz zemalja EU, ako i vi kupujete polovno vozilo, najbitnije je pre same kupovine pažljivo proveriti ponudu na tržištu i upoznati se sa cenama. Pritom, ako je cena viša od proseka to bi mogao biti dobar znak kako je reč o urednom automobilu (a još se možete i cenkati), dok nerealno niske cene od privatnih ponuđača sa dodacima “hitno, odlazim u inostranstvo, akcija “polovnog” i slično u principu znači da automobil treba bolje pregledati.

Kupovina polovnog automobila je uvek lutrija, pa mogućnost greške pokušajte svesti na najmanju moguću meru i računajte sa barem minimalnim ulaganjem poput izmene ulja u motoru odmah po kupovini. Dakle, kada pronađete automobil koji vam je privukao pažnju obratite pažnju na ove znakove koji ukazuju na moguće muljanja prodavca.

Osnove kod kupovine polovnog

1. Probna vožnja

Nikada, ali NIKADA nemojte kupiti polovni automobil koji niste provozali. Vuče li u stranu? Ubrzava li ravnomerno? Drži li pravac pri kočenju? Lupka li na neravninama? Ako se imalo razumete u problematiku odmah ćete znati što je posredi, a ako ste laik, odvezite auto stručnjaku da ga pogleda. Uvek je najbolje ići u ovlašćeni ili specijaliziovani servis. Kada ustanovite što sve treba menjati, izračunajte koliko to košta i čuvajte tu misao za cenkanje kasnije. Odvezite se do stanice za tehnički pregled. Naime, tamo uz naknadu od 30 eura možete saznati koliko je kilometara auto imao na svakom pojedinom tehničkom pregledu od 2006. godine. Nađete li nepravilnost, okrenite se i dajte petama vetra. Po ovom pitanju, u slabijem su položaju automobili iz uvoza jer je nemoguće proveriti njihovu stvarnu kilometražu što god vam rekli ili priložili prodavci.

2. Sveže lakirani automobil, da ili ne?

Svakako je bolje kupiti automobil sa originalnom bojom, čak i ako je oštećena od parkiranja ili manjih udubljenja, nego kupiti sveže obojen automobil. Jer auto je sjajan i oku ugodan no ko zna što skriva svež lak, ponekad je lakiran zbog sudara, a ponekad čak i krije rđu. Ovde valja obratiti pažnju na sva stakla jesu li iz iste godine i istog proizvođača, ako nisu, to je znak da su menjanja, a automobil bio razbijen.

3. Kako prepoznati prevaru s kilometražom u sedam koraka

Dim iz auspuha

Trebao bi biti jedva vidljiv, svaki drugi tamni ili plavkasti ukazuje na veću nepravilnost u radu i na ogromnu kilometražu. Čađ ukazuje na loše sagorevanje.

Motor trese u praznom hodu

Nemiran rad kada je motor zagrejan ukazuje na razlike u pritiscima kompresije, usled potrošenih klipova, karika i ventila. Ne dajte se zavarati da se to lako podešava, jer se najčešće radi o većoj dotrajalosti motora. Zato je najbolje isto testirati kada je motor hladan jer istrošenost motora najviše utiče na nejednak rad u praznom hodu i ako je trešnja još veća svakako odustanite.

Sveže opran motor

Zašto bi neko uopšte prao motor pre prodaje? Na taj način se lako kamuflira dotrajalost i puštanju ulja na zaptivkama poklopca ventila i uljnog kartera te semeringu kolenastog vratila. Zato kada je motor opran teže se otkriva loše zaptivka usisnog i izduvnog sistema, pa oprani motor lako može zavarati kupca. Zato bolje proverite zaptivke i semering gde i najmanja kap može uputiti na prevaru.

Jako potrošena sedišta

Ako su sedišta mekana i na izgled deformisana, a obloge na vratima potrošene auto je puno prešao što se vidi po istrošenosti tih delova. Neki prodavci kupuju polovna, manje korišćena sedišta, zadnju klupu i obloge vrata, čega su takođe puni oglasi, često i kožna za nekih 200 do 500 eura i postavljaju u svoj automobil pa se pokušajte informisati je li se kao nov automobil koji vas zanima isporučivao sa npr. bordo kožom. Ako obloge vrata ne odgovaraju dezenu sedišta sve je jasno… Proverite i mehanizam za podešavanje i u svakom položaju pomičite sedišta kako biste utvrdili koliko su dotrajala. To otkriva loše stanje auta više od drugih delova.

Izlizan volan i ručice

Ako su obloge papučica jako potrošene, često i “do metala” sve je jasno, auto je puno vožen, a ako su pak potpuno nove na 12 godina starom auto i to je signal za uzbunu. Izlizanost obruča upravljača i ručice menjača takođe bi trebali biti u skladu sa godištem i opštem stanju vozila…

Potpuno nove gume

Okej, kada se gume potroše stavljaju se nove. No ponekad su stavljene samo da prikriju stanje šasije ili nepravilno izlizane prethodne gume. Često se stavljaju i ravnomernije istrošene polovne gume kakvih su takođe puni oglasi.

Servisna knjižica puno govori

Bilo bi dobro da potražite automobil sa urednom servisnom knjižicom ako je ikako moguće, a ako je uredno ispunjena velika je stvar pri kupovini i nekakva sigurnost. Objašnjenje kako ga je održavao radnik ovlašćenog servisa u fušu vrlo je neverodostojna, a nije dobro baš najbolje ni ako je auto servisirao “komšija mehaničar iz ulice”. To je minus, jer ukazuje i na korišćenje neoriginalnih delova te umanjuje vrednost automobila kod dalje prodaje. Ako je auto iz uvoza i bez servisne knjižice, ruke dalje. Ko zna od kuda je došao i kako se koristio.

4. Kako prepoznati ukradeno vozilo

Ako kupujete nemački automobil znajte da se takvi najviše i kradu pa prodaju sa prekucanim brojevima šasije, a najčešće je reč o VW Golfu i Passatu, svim modelima Audija, te posebno skupljim modelima Mercedesa i BMW-a. Proverite jesu li sva stakla originalna, potom ako su upravljač, oplata i brava za ključ noviji od ostatka automobila takođe nije dobar znak, jer se ti delovi oštećuju i potom menjaju nakon krađe. Proverite i lim oko broja šasije, brave na vratima i moguća oštećenja, no danas se kod ukradenih vozila toliko dobro prikrivaju svi bitni detalji da je sa dokumentacijom možda najbolje otići u MUP na proveru. Ako je vlasnik automobila “čist”, ne bi se trebao protiviti proveri.

Za kraj, dobra priprema i strpljenje su najvažniji prilikom kupovine polovnog automobila, jer u masi auta po internet oglasima velik je broj i onih koji predstavljaju lošu kupovinu i koji bi vam mogli zadati naknadne glavobolje. Dakle, gore nabrojane trikove koriste prodavači polovnih automobila, a na koje trebate obratiti pažnju kako bi izbegli kupovinu nekvalitetnog vozila. Donekle, sigurnost daju saloni polovnih ili polovni koji se prodaju u salonima novih automobila gde su otkupljeni polovnjaci dobro pregledani i sa realno utvrđenim stanjem, no cene su često više od onih kod privatnih osoba u oglasima. Kako bilo, želimo vam kvalitetnu kupovinu dok se ne skupi za kakav novi automobil…

Izvor: automobili.ba