fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Youtuber u kamionetu preskočio potok pa zaradio ogromnu kaznu (VIDEO)

Iako se potok nalazi na privatnom zemljištu, moraće da plati kaznu i sanira potok.

blank
Foto: SCreenshot Youtube

Youtuber Super Street 717 je ranije ove godine objavio video u kome je za upravljačem novog kamioneta vrednog gotovo 100.000 dolara izveo skok preko potoka, a zatim i vozio kraće vreme samim koritom potoka. Kako piše Index.hr, ubrzo nakon toga je usledila anonimna prijava vlastima, da bi na kraju reagovala državna Komisija za ribe i plovila, a koja u svojoj nadležnosti uz izdavanje dozvola za pecanje i registraciju plovila ima pravo nadzora svih plovnih puteva. A ovaj potok tu spada iako je na privatnom zemljištu.

Na kraju je protiv Youtubera podignuto 18 prijava vezanih za narušavanje vodenih kanala, zagađenje, uništavanje. Sud je na kraju odlučio da Youtuber pravim imenom Michael Hyssong mora da plati 53.000 USD za sanaciju potoka, a mora da se uključi na godinu dana i u program rada za opšte dobro, izveštava York Daily Record.

„Nisam imao pojma da je ilegalno voziti kroz potok. Ja planinarim i nikad nisam uništavao prirodu. Nisam tip koji uništava prirodne resurse“, rekao je Hyssong i u međuvremenu uklonio video materijale s YouTubea.

Izvor: Index.hr