fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Volkswagen ukida svoj najprodavaniji proizvod!

Radnici Volkswagenove fabrike u Volfsburgu od 20. avgusta neće više moći da jedu čuvenu „karivurst“ (currywurst) kobasicu, pošto će jedna od kafeterija u fabričkom krugu postati čisto vegetarijanska.

blank
Foto: Pixabay.com

Od nekoliko kafeterija koje opslužuje masivan kompleks fabrika u Volfsburgu, odluka da se kobasica skine sa menija trenutno se odnosi na samo jednu koja se nalazi u administrativnom sedištu. Počev od 20. avgusta, tamo će se služiti isključivo vegetarijanska hrana, uključujući hamburgere sa patlidžanom.
Ovaj potez je deo plana se do 2025. godine iz ishrane radnika isključi meso sa fabričkih farmi. Izvršni direktor nemačke kompanije Herbert Dis kaže da je veganski karivurst već dostupan u nekim kafeterijama, kao i da će kvalitetniji sastojci učiniti radnike zdravijim, prenose Vrele gume.

blank
Foto: Vrelegume.rs

Radnici VW-a su se, u poslednje vreme, borili da zadrže karivurst na meniju u nekim kafeterijama. Kada je ta kobasica prestala da se služi na Golfovoj montažnoj traci, podneli su žalbu sindikatu uspevši da vrate svoj omiljeni obrok.

Volkswagen je proizvodnju sopstvenog karivursta u fabričkoj mesari u Volfsburgu počeo još 1973. godine. Kompanija proizvodi 18.000 kobasica dnevno, što je više od broja sklopljenih automobila na dan. One imaju i svoj delovodni broj u sistemu firme – 199 398 500.
Volkswagenova kobasičarija, po sopstvenoj recepturi, proizvodi čak 6,8 miliona kobasica godišnje, koji se osim u fabričkim restoranima, izvoze i prodaju u još 12 zemalja. Zato ih u šali često nazivaju najbrojnijim ili najprodavanijim Volkswagenovim proizvodom.

Izvor: Telegraf rs/Vrelegume.rs