fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Volkswagen će uskoro odlučiti da li će Rimcu prodati Bugatti

Nakon gotovo dve godine nagađanja Volkswagen će uskoro doneti konačnu odluku, piše Index.hr.

blank
Foto: autorepublika.com

Volkswagen grupa će uskoro odlučiti o budućnosti njene najluksuznije marke. U pitanju je Bugatti, a skoru odluku najavio je Oliver Blume, prvi čovek Porschea i član uprave Volkswagena, piše Automotive News Europe.

Volkswagen je još u martu objavio da radi na strateškom partnerstvu s Rimcem, a koji će uroditi jačim vezama Porschea i Rimca. Na kraju bi mogao da urodi i prodajom Bugattija kompaniji Rimac Automobili, podseća Automotive News Europe.

U to vreme Volkswagen je najavio da Porsche ulaže 70 miliona evra u Rimca i podiže vlasnički udeo s 15 na 24%. 2018. godine Porsche je kupio 10% udela u Rimcu, a godinu kasnije je povećan na 15%.

Kako god bilo, još od odustajanja od novog Bugattijevog modela mnogi nagađaju da Volkswagen želi da se reši Bugattija i da sigurno ne planira velika ulaganja u hipersportski segment. Bugatti, s druge strane, stalno predstavlja nove verzije Chirona, pa ostaje nejasno kakva je trenutna situacija u francuskoj kompaniji. U svakom slučaju, sledeći meseci biće ključni za budućnost kompanije iz Molsheima.

Izvor: Index.hr