fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Vlasnici Volkswagena najčešće tetoviraju svoj automobil na telo (VIDEO)

Instagram je društvena mreža na kojoj skoro svi volimo da objavljujemo fotografije svojih automobila, ali i mnoge događaje koji su nam obeležili život. Međutim, ono što mnogi ne shvataju, to je takođe odlična platforma za vršenje različitih istraživanja pomoću „hashtagova“.

blank
Foto: vozim.hr

Kako piše portal Vozim.hr, američka agencija Compare the Market je tako nedavno napravila analizu objava na Instagramu koje su pokazivale tetovaže određenih automobilskih brendova, a rezultati su prilično iznenađujući. Naime, ovo istraživanje je pokazalo da vlasnici Volkswagena najčešće tetoviraju svoj automobil ili nešto vezano za marku na svoje telo.

Na Instagramu je tako pronađeno da je 5.507 korisnika napravilo tetovažu vezanu za Volkswagen, što je i do nekoliko hiljada više od bilo kog drugog brenda automobila. Na drugom mestu ovog istraživanja se našao Jeep s 2.139 tetovaža, a prati ga Cadillac s 1.775 objavljenih tetovaža.

Iako je Volkswagen najtetoviraniji brend na Instagramu, zanimljivo je videti da je Chevrolet Impala najčešći model automobila koji ljudi širom sveta tetoviraju. Tetovaža Impale je objavljena 823 puta, a vrlo blizu ga sledi i slavni DMC DeLorean s 800.

Na trećem mestu se nalazi Chevrolet Corvette s tek 180 objava, a zanimljivo je da su Volkswagen ‘Buba’ i Transporter tek četvrti i osmi model po redu. Iako je Jeep na drugom mestu kao najtetoviraniji brend, njegov najpoznatiji Wrangler ipak nije završio u TOP 10 modela na Instagramu.

blank
Foto: vozim.hr

Međutim, mnogi su se začudili kada su u TOP 10 najtetoviranijih brendova videli australijski Holden sa 147 tetovaža i Bentley sa 127 tetovaža, a brend poput Lamborghinija je tek nisko na listi sa samo 74 tetovaže.

U TOP 10 najtetoviranijih brendova su se još našli redom Pontiac, Chevrolet, BMW, Ford, Honda, Audi i Subaru, a u TOP 10 najčešćih modela su još i Mini Cooper, Ford Mustang, Dodge Charger, Chevrolet Chevelle i Fiat 500.

Svakako je jasno zašto su neki od najpoznatijih modela automobila najtetoviraniji, ali stručnjacima je relativno teško objasniti poredak najtetoviranijih brendova. Pretpostavlja se da je deo brendova tetoviran zbog uspomena na prošlost, a veliki deo takođe jer su jeftiniji brendovi poput Volkswagena i Chevroleta pristupačniji ljudima.

Izvor: Vozim.hr