Od 1. septembra u EU na snazi mere koje onemogućavaju nameštanje emisija štetnih gasova dizelskih vozila

Ponovićemo još jedanput, mada i ptice na grani već znaju: Volkswagen je 2015. godine uhvaćen u nameštanju emisija štetnih gasova dizelskih vozila. U test uslovima je imao poseban softver koji je omogućio niže emisije štetnih gasova. Na putu međutim, emisije su bile mnogo veće.

Foto: Revijahak.hr

Evropska unija od 1. septembra 2020. godine i formalno neće dozvoliti takav lov u mutnom, odnosno učiniće sve da se tako nešto ne dogodi. Na snazi je novi propis po kome će svi modeli koji će se prodavati na EU tržištu morati da prolaze rigorozna testiranja emisija štetnih gasova. Međutim, veliki novitet je i da će se testiranja na slučajnom uzorku sprovoditi i u svakoj od država članica EU.

Naime, testiraće se bar jedno od prodatih 40.000 vozila na nekom tržištu. Za države s malim brojem registracija, godišnje će morati da se sprovodi bar 5 testova. Od tih testova 20 posto će morati da se odnosi na emisijske testove u stvarnim drumskim uslovima. Evropska komisija takođe ima pravo da u bilo kom trenutku testira bilo koje vozilo…

Kazne za nameštanje emisija štetnih gasova biće astronomske – do 30.000 evra po vozilu, što u slučaju više hiljada automobila može da bude ogroman trošak za proizvođače.

Dodaj komentar:

Unesite Vaš komentar!
Ovde unesite Vaše ime