fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Verzije popularnih polovnih automobila koji vas lako mogu dovesti do bankrota

Na listi ćete pronaći popularne i proverene automobile koji su prepoznati na tržištu polovnih automobila. Međutim, danas nećemo ništa preporučiti. Naprotiv, odabrali smo krajnje neuspešne verzije koje bismo trebali izbegavati, piše portal Automobili.ba

6. Citroen C5 2.7 HDI

blank
Foto: automobili.ba

Polovni Citroen C5 vredi razmotriti zbog velike udobnosti u vožnji (hidropneumatskog ovjesa) i izdržljivih dvolitarskih dizel motora.

Međutim situacija sa 2.7 HDI definitivno nije opcija. Motor sa 6 cilindara i kilometražom većom od 250.000 kilometara može doneti znatne troškove. Postoje curenja u sistemu goriva i problemi sa zakretnim ležajevima. Nakon određenog vremena ovaj model se počinje pregrevati i nastaju skupi kvarovi. Na listu grešaka možemo dodati i probleme sa brizgaljkama.

5. Ford S-Max 2.3 Duratec

blank
Foto: automobili.ba

Kao što znamo svi brakovi nisu dobro završili. Tako je bilo i sa bračnom zajednicom Forda i Mazde. Između ostalog, 2,3-litreni benzinski motor ušao je u S-Max. Sa 161 KS, 208 Nm, radi u kombinaciji sa automatskim 6-stepenim menjačem. Motor japanskog proizovođača bio je prisutan u razdoblju od 2007. do 2010. godine. Nije bio uverljiv niti sa dinamikom, niti sa potrošnjom goriva. Ovaj MPV može potrošiti od 15 do 17 litara u gradu i 12 na autoputu. To je puno, s obzirom na prosečnu verziju. Automobil ubrzava do stotke za 11,1 sekundi, a maksimalna brzina iznosi 194 km/h.

Stručnjaci savetuju da se ne ugrađuju plinske instalacije. Mazda takođe voli trošiti prekomerne količine ulja. Vredno je redovno proveravati njegovo stanje i uvek imati koju litru motornog ulja u prtljažniku radi mogućeg dopunjavanja.

4. Mazda 6 2.0 CD

blank
Foto: automobili.ba

Mazda 6 radi atraktivnog dizajna počinje dobijati na popularnosti polovnih automobila. Ništa se ne razlikuje od prethodne verzije koja je ponuđena od 2007 do 2012.

Najjeftiniji automobili sa početka proizvodnje u Nemačkoj su dostupni za oko 3.000 eura. Benzinske jedinice ne stvaraju velike probleme, ali sa dizelašima budite oprezni, pogotovo verzijom 2.0 CD. Kao i svi moderni dizeli, i ovaj motor pati od lošeg kvaliteta goriva. Tu su na udaru dizne, a jedan od problema predstavlja činjenica da Mazda nosi dizne Denso proizvođača. Za razliku od Boscha, koji je prisutan svuda, i ima razgranatu mrežu servisera i dilera, Denso je izrazito zahtevan što se toga tiče, tako da je broj servisa koji mogu popraviti dizne veoma limitiran. Čak i onda, nije moguće kompletno popravljati dizne, već samo neke od delova. Savet je da nakon kupovine obavezno očistite sistem.

3. Opel Vectra C 3.0 CDTi

blank
Foto: automobili.ba

Posljednja generacija Vectre izašla je iz fabrike 2008. Ujedno je bila i donator tehnologije Alfi Romeo 159. Sam dizajn je uspešan i izdržljiv. Problemi se, međutim, javljaju sa 3-litrenim Isuzu dizelašima. 3.0 CDTI ima 177 KS i 350 Nm. Nakon osvežavanja, parametri su porasli na 184 KS odnosno 400 Nm.

2. Toyota RAV4 2.2 D-4D

blank
Foto: automobili.ba

Ovo je neupitni hit na tržištu polovnjaka. Na web oglasima se dobro očuvani primerci prodaju samo nekoliko sati nakon objave. Ovo se odnosi i na dizele čija reputacija i nije baš najbolja. Prethodna generacija predstavljena je 2005. godine i ostala je u proizvodnji sedam godina.

Međutim, upozoravamo na vodeći dizel motor – 2,2 D-4D, koji je bio dostupan u tri verzije snage: 136, 150 i 170 konjskih snaga. Problemi počinju nakon 150.000 kilometara. Obično su prve na udaru obloge cilindra. Učinak je sličan onome kada se istroši zaptivka na glavi motora.

*Osim što spaja samo srce automobila, glavu i blok motora, pa trpi izuzetno visoke pritiske i temperature, zaptivka glave motora služi i kao svojevrsni osigurač i indikator – ne puca sama od sebe, nego prva popusti kao posledica nekog drugog kvara na motoru.

U ekstremnoj situaciji biće potreban remont motora. Drugi problem je erozija ruba cilindra, što dovodi do uništenja zaptivke glave. Sa tim u vezi, proizvođač je u mnogim automobilima zamenio jedinicu pod garancijom. Na žalost nevolje su se nakon nekog vremena vratile.

1. Volkswagen Tiguan 1.4 TSI

blank
Foto: automobili.ba

Volkswagen je debitovao u kompaktnoj SUV klasi prilično kasno, ali Tiguan se brzo susreo sa oduševljenim prihvatanjem tržišta. Tome je doprinelo mnoštvo verzija motora, dugačka lista dodatne opreme i svestranosti. Nažalost, nakon nekoliko godina se ispostavilo da su neke verzije bezvredne. Iako polovni automobili polako gube na vrednosti, određeni primerci sa početka proizvodnje i dalje koštaju preko 7.000 eura– model je svoj debi imao 2007. godine.

Izvor: automobili.ba