fbpx

Zanimljivosti o automobilima

U Tesli tražili više od 16.000 dolara za popravku Modela 3: Nezavisni mehaničar naplatio samo 700 dolara! (VIDEO)

Mehanička jednostavnost električnih automobila bi trebalo da bude njihova vrlina – činjenica da imaju manje pokretnih delova bi trebalo da smanji račun servisa. Međutim, jedan vlasnik Modela 3 kod Teslinog ovlašćenog servisa nije dobio mali račun.

blank
Foto: Screenshot YouTube

Naime, nakon što je pregazio neko smeće na putu, kompanija Tesla mu je navela cifru od 16.000 dolara da bi popravila štetu, piše Jutarnji.hr. Da stvari stavimo u širu perspektivu, to je gotovo polovina cene potpuno novog Modela 3. Na sreću, zahvaljujući nezavisnim servisima širom zemlje, ono što se u početku činio kao najgori dan u životu, pokazao se samo napornim. Indy je vratio Model 3 na put za samo 700 dolara.

Tehničari u Teslinom servisnom centru su naveli da je automobilu potreban potpuno novi paket baterija, jer je slomljena komponenta bila glavni deo jedinica. Očigledno, garancija Modela 3 nije bila dovoljna jer je kriv vozač.

YouTuber Rich Benoit i ekipa iz Electrified Garage očigledno nisu zamenili paket baterija, što nagoveštava konačna cifra. Umesto toga, nezavisni servisni centar je odsekao prirubnicu i popravio spoj creva za rashladnu tečnost koristeći vrstu okova koji je dostupan u prodavnicama za kućne potrebe.

Priče ove vrste su rezultat ‘Pravila o popravci‘ koje je predložio američki predsednik Bajden. Naime, američki predsednik je prošlog petka potpisao izvršnu naredbu usmerenu na podsticanje konkurencije u američkoj privredi koja bi mogla da spreči proizvođače svih vrsta robe da nameću ograničenja na samostalne popravke.

S obzirom na to da ovaj Model 3 nije ‘spašen‘ u njihovom servisnom centru, Tesla ima politiku da takvi automobili više nemaju pravo na upotrebu njihove ‘Supercharger‘ mreže.

Izvor: Jutarnji.hr