fbpx

Zanimljivosti o automobilima

U Holandiji vlasti podstiču vozače da na jednom putu voze – brže

Znate kako je s saobraćajnim pravilima i kampanjama – odgovorni za bezbednost saobraćaja uvek od vas traže da prilagodite brzinu uslovima na putu i ograničenjima i da usporite. Međutim, u Holandiji imaju drugačije probleme pa će pokrenuti kampanju da na jednoj saobraćajnici vozači budu – brži!

blank
Foto: Revijahak.hr

Kampanja se odnosi na magistralni put N34 koji prelazi pokrajinu Drenthe, na severoistoku zemlje. Tamo je brzina ograničena na 100 km/h, ali čini se da vozači to ignorišu i neretko voze 50-60 km/h, piše Revija HAK.

Problem nastaje jer su razlike između ograničenja i vozača koji voze po ograničenjima te onih koji voze tek 50 km/h prevelike i često dolazi da opasnih kočenja i preticanja. Da bi se rešili svi ovi problemi, bilo bi lakše spustiti ograničenje brzine na 80 km/h, ali vlada se tome protivi jer niža brzina ne odgovara tipu puta. Zato će na društvenim mrežama biti pokrenuta kampanja i biće distribuirani leci koji će podstaknuti vozače da budu brži. Policija će biti prisutnija uz put pa se veruje da će sve to pomoći da vozači ubrzaju.

Izvor: Revijahak.hr