fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Trikovi i saveti za uklanjanje korozije sa automobila

Rđa je zapravo najčešći oblik korozije. Ona označava trošenje određenog materijala pod uticajem iz okoline, a ovime se menjaju svojstva materijala kojeg je napala.

blank
Foto: Image by Kohji Asakawa from Pixabay

Prvi se naučno bavio korozijom Mihail Vasiljevič Lomonosov još 1756. godine. Danas se korozija pojavljuje na mnogim delovima u domaćinstvu, ali i vozilima, a govorimo o koroziji na limariji i kako možemo probati sami sanirati posledice njenog štetnog uticaja.

Za početak znajte da trebate preduzeti sigurnosne mere, odnosno koristiti rukavice, naočare i masku za nos i usta. Naime, kod uklanjanja rđe javlja se veoma sitna prašina te se koristi boja i druge hemikalije i verovatno ne želite da vam nešto od ovoga dospe u pluća ili oči.

Dobro je zaštiti i sve druge delove automobila za koje ne želite da budu puni prašine. Najbolje je uzeti samoljepljivu traku i ograničiti prostor na limariji koji ćemo popravljati, a potom ostatak automobila zaštiti plastičnom folijom. Posebno je bitno da prozori budu dobro zaštićeni. Neki ljudi koriste novinski papir, međutim mnogo je bolje koristiti pravu foliju za tu namenu jer se pokazalo da običan papir može propustiti prašinu, a takođe i boju koja se kasnije raspršuje.

Sa komada limarije na kojem se pojavila rđa sada treba ukloniti boju. To se najbolje radi posebnom brusilicom napravljenom za tu namenu. Kod ovoga koraka doći će do pojave prašine pa treba raditi lagano i ne pritiskati previše. Uklanjanje boje vrši se sa mesta na kojem je rđa, ali i okolnih delova, malo šire od samog mesta kojeg je zahvatila rđa. Posao je gotov kada je površina veoma glatka.

Nakon ovoga samo mesto rđe može se obraditi običnom brusilicom kako bi se uklonili svi komadi rđe. U ovom koraku morate ići veoma sporo i lagano jer u protivnom može doći do mnogih oštećenja ukoliko se ne pazi. Posle obične brusilice na lim treba naneti kiselinu kojoj je glavna namena uklanjanje eventualnih veoma sitnih komadića rđe. Sa ovim treba oprezno raditi kako nam kiselina ne bi pokapala kožu ili špricnula u oči. Postoje posebne kiseline za ovu namenu, a najbolja je fosforna kiselina. Nakon što se ona osuši, preko dela na kojem je bila rđa lagano pređite šmirgl papirom.

Nakon ovoga sledi nanošenje boje, tačnije nanosi se temeljna boja koja se stavlja kako bi se ona glavna bolje prihvatila te se ispod nje stvaralo manje rđe. Postoje boje u spreju i one su zapravo najbolje i najlakše za korišćenje.

Nakon nanošenja temeljne boje, najbolje ju je ostaviti da se osuši nekih 12 sati. Ako je temeljna boja u spreju, dobro je naneti tri sloja ( pričekati nekoliko minuta nakon svakog nanošenja) i potom je ostaviti da se osuši. Nakon što je prošlo barem 12 sati, treba sitnim šmirgl papirom preći preko nanosa boje i to raditi lagano kako bi cela površina bila veoma glatka. Pored sebe možete imati posudu sa vodom i laganom sapunicom pa u njoj povremeno oprati šmirgl papi, a na kraju lagano prebrisati i celu obojenu površinu.

Nakon što se sve osuši, krenite sa nanošenjem glavne boje. Nanesite nekoliko slojeva, kako biste postigli jednaku boju kao i na ostatku automobila. Neka se suši barem 24 sata pre nego što počnete skidati samoljepljivu traku i foliju sa vozila.

I znajte – nikada ne perite vozilo koristeći vosak dok nije prošlo 30 dana od bojenja.

Izvor: Silux.hr