fbpx

Zanimljivosti o automobilima

TRI idealna polovnjaka za naše tržište

Kada odlučujemo o kupovini polovnog automobila, često brinemo i razmišljamo o mnogim stvarima. Ovo je normalno, jer želimo da izvagamo najbolju soluciju kako ne bismo izabrali pogrešan automobil i time sebe „uvalili“ u dodatni problem.

Generalnog pravila nema, odnosno kao što narod žargonski kaže,polovni automobil može da bude „mačka u džaku“, jer performanse istog zavise od dosta faktora – revnosti prethodnog/ih vlasnika, kvaliteta servisa, načina vožnje i naravno tipa/načina upotrebe ili rečju gde je auto više vožen (na otvorenom putu ili u gradu), pišu Halooglasi.

Ipak, na osnovu zastupljenosti određenih vozila na ulicama možemo da izvučemo pojedine zaključke, a u tome nam najbolje mogu pomoći ljudi koji se kupovinom i prodajom automobila bave profesionalno. Naime, sa ciljem da posao obave na najbolji način, njihova obaveza je da poznaju tržište i potrebe vozača. Pitali smo ih koji su to modeli koje bi oni izdvojili kao najtraženije na našem tržištu i zašto se istiizdvajaju.

Momci su nakon kratkog razmišljanja došli do zaključka da tri modela zaslužuju posebnu pažnju jer su kod njih definitivno često zastupljena, pa hajde da krenemo redom.

1. Peugeot 308

blank
Foto: exchangeandmart.co.uk

Smatraju da je ovaj automobil apsolutni favorit na našem tržištu. Popularna 307-ica je kažu 2007. godine dobila dostojnog naslednika, koji pored prelepog dizajna može da se pohvali velikim komforom u toj klasi, preglednošću ali i kvalitetom motora. Ekipa otkupa automobila na prvom mestu potencijalnim kupcima savetuje pre svega 2.0 HDI motor sa 136KS jer smatra da sa lakoćom nosi težinu ovog automobila, malo troši i što je najbitnije, najkvalitetnijije agregat ovog proizvođača. Ipak, smatraju da i 1.6HDI motor u dve verzije (sa 90KS i 110KS) zaslužuje takođe pažnju. Napominju da model sa 110KS, kao i model sa 136KS imaju plivajući zamajac i FAP filter,tako da kupci kojima je ovo bitna stavka imaju to na umu.

Da ih ne bi samo hvalili, ukazili su nam na dve boljke ovog modela o kojima kupci treba da razmišljaju:

  • Prvi problem se dešava sa uljnom pumpom – naime, problem je kod gumice koja se od toplote raširi i stvrdne, te zbog lošeg prijanjanja može da izbacuje po malo ulja(kod vršenja velikog servisa zgodno je predihtovati istu, kao i  karter motora);
  • Drugi problem je sa diznama – dešava se ili da ode podloška dizne ili da dizna zapekne u vođici i u ovom slučaju problem možete rešiti na dva načina:
    a. Auto servis u Novom Sadu rešava taj problem bez skidanja glave motora – ovu poprvku naplaćuju do 600 evra, bez uračunate dizne;
    b. Skidanje glave i svi troškovi koji uz ovaj proces idu (obrada glave, dihtunzi, zamena dizni i dr.). Cena remonta dizne ide između 120 i 150 evra, dok cena same dizne iznosi 200 evra.

Ipak ovo ne treba da vas zaplaši, jer je u pitanju model koji ovaj tim najviše hvali, tj. bićete zadovoljni kvalitetom. 

2. Fiat Punto

blank
Foto: mlfree.com

Ovaj model je svima nama vrlo dobro poznat, jer je Punto u rasponu od 1999. do 2003. godine i od 2003. do 2011. godine sa svojom restilizovanom verzijom osvojio naše tržište. U razgovoru nam je rečeno da je to normalno imajući u vidu cenu delova, koji su više nego jeftini, nisku cenu registracije i malu potrošnju (oko 5.5l/100km benzina), jer je njihov favorit 1.2 benzinac od 44kw.

Ako ovaj benzinski motor uparite sa plinom dobićete jedan od najboljih gradskih automobila, odnosno odnos cena-kvalitet će biti skoro idealan. Iako savetuju automobil sa plinom, ističu da treba izbegavati kupovinu automobila u kom je plin već ugrađen, naročito ako je u pitanju fabrički, jer se u njega obično ugrađuju Landirenco dizne čija zamena ide i do 36.000 dinara. Opet, dosta servisera u Beogradu ugrađuju sve četiri dizne koje su kopija Landirenco dizni za 18000 dinara.

Otkup automobila  savetuje da plin ugradite sami u ovlašćenom servisu sa Zavoli diznama jer su se pokazale kao najzahvalnije.

Kada smo ih pitali za mane ovog automobila, rekli su nam da motorni računar može da se pokvari. Međutim, to nije problem koji će vam izmamiti puno para iz novčanika, jer se lako menja i kodira.

3. Opel Astra H

blank
Foto: najboljiauto.com

Poslednji, ali ne manje bitan na ovoj listi našao se Opel, odnosno njegov model  Astra H kojа se proizvodila u periodu od 2004. do 2014. godine.

Ovaj mladi tim ističe da je Opel, kao brend dosta zastupljen u našoj zemlji i da potencijalni problem sa nabavkom delova praktično ne postoji, što je vrlo bitna činjenica.

Od svih agregata koje Opel krije pod haubom istakli su tri, pa ćemo krenuti od onog koji po njima zaslužuje najviše pažnje:

  • 1.7 CDTI dizel motor sa 74kw ili 101KS. U pitanju su japanski ISUZU motori, koji su se odlično pokazali. U zavisnosti od broja šasije neki modeli dolaze sa plivajućim zamajcem i DPF filtrom, a neki ne, pa je zgodno pre kupovine proveriti ovaj podatak. Iz ovog tima ističu da poznaju taksistu koji je baš sa ovim motorom prešao neverovatnih 600.000 km i i dalje ne želi da menja automobil.
  • 1.9  CDTI sa 88kW (takođe ima plivajući zamajac i DPF filter). Smatraju da je i ovo kvalitetan motor, ali sa malo većom cenom registracije i većom potrošnjom.
  • 1.6 benzinac sa 77kw i 16 ventila. Ako ste ljubitelji benzina, kažu da ćete ovim motorom biti veoma zadovoljni. Jedini problem ovog modela može biti dis modul (odnosno napajanja koje svećice dobijaju preko bobine). Ostale probleme ovaj model zaista nema i sve je kvalitetno urađeno.   

Ovaj model, generalno gledano, nema drugih mana – za koji god motor od ova tri da se opredelite imaćete sasvim korektnu cenu registracije, a opet snage vam neće nedostajati.

Ako trenutno tražite svoj novi polovan automobil, ovo su neki bitni podaci koje će vam verujemo biti od koristi. Želimo vam puno sreće, a Otkupu automobila se zahvaljujemo na saradnji i informacijama koje su nam pružili.

Izvor: Halo oglasi