fbpx

Zanimljivosti o automobilima

TOP 5 polovni kompaktni automobili za 5.000 eura- II deo

Kućni budžet od 5.000 eura će vam omogućiti kupovinu 10 godina starog kompaktnog automobila. Evo 5 najpopularnijih kompakta za kupovinu iz druge ruke.

Kompaktni automobili savršeno ispunjavaju očekivanja ljudi koji žele imati automobil “za sve”. Odnosno, najčešće za svakodnevnu vožnju gradom i povremenu upotrebu za duga putovanja. Univerzalna priroda kompaktnih proizvoda proizlazi iz njihovih malih spoljnih dimenzija, u kojima postoji optimalan prostor za četiri odrasle osobe. U redu. Prtljažnik od 350-400 litara dovoljan je za svakodnevnu upotrebu, a uvek možete upotrebiti krovni sanduk za pakovanje cele porodice na godišnji odmor. Za razliku od gradskih automobila, kompakti su koristili bolje završne materijale, nudili su zanimljiviju opremu i snažnije motore (iako u svemu postoje izuzeci). Da rezimiramo, ovaj segment neće još dugo nestati sa tržišta.

Pripremili smo listu 5 kompaktnih automobila sa EURO 5 normom izduvnih gasova u često pretpostavljanom proračunu od 5.000 eura. Šta možete kupiti za ovaj iznos? Jednostavnije rečeno, otprilike 11/12 godina star kompaktni model snage motora od približno 100-120KS, benzin ili dizel. Evo najzanimljivijih ponuda polovnih kompaktnih modela za 5.000 eura.

5. Hyundai i30 I

blank
Foto: automobili.ba

Godine proizvodnje: 2007-2012

Pet hiljada eura je već gornja granica iznosa koji se mora platiti za polovni Hyundai i30 I sa EURO 5 normom izduvnih gasova, međutim, pruža psihološku udobnost novijih automobila, često nakon modernizacije koja je urađena 2010. godine. Ponuda uključuje hatchback sa 5-ra vrata i srednji kapacitet (prtljažnik zapremnine 415 l), ali prostraniji na zadnjem delu karavana (međuosovinski razmak produžen za 5 cm). Hyundai je razvio strukturiranu paletu motora sa benzinskim atmosferskim motorima i turbodizelima u dve grupe: ili slabi i pojednostavljeni (1.6 CRDi 90/116 KS) ili snažniji i sa skupljim dodacima (1.6 CRDi / 128 KS i 2.0 CRDi). Za svakodnevnu vožnju dovoljan je prvi koji nema plivajući zamajac. Verzije od 2 litre su veoma retke, takođe one benzinske. Možda je i bolje jer ne blistaju u smislu performansi, ali troše puno više goriva. I30 ima optimalnih 1,6 CVVT (122/126 KS) , ali 1,4 CVVT od 109 KS ne deluje tromo. Oba motora zahtevaju pravovremenu zamenu zupčastog remena (o čemu ne morate brinuti na 1.6 CRDi sa trajnim lancem). Kada gledamo polovni i30, ispitajmo ga na koroziju i uznemirujuće zvukove vešanja.

4. Kia Cee’d

blank
Foto: automobili.ba

Godine proizvodnje: 2006-2012

Ovaj model debitovao je nekoliko meseci pre blizanca Hyundaija i30 koji sam opisao trenutak ranije. Zato ga možete kupiti za sličan iznos, ali zbog činjenice da je kompaktna Kia modernizovana godinu dana ranije. Za razliku od i30, Kia Cee’d I dobila je 1,4 CVVT od 90 konjskih snaga i varijantu sa 3 vrata sportskog dizajna (Pro_cee’d). Pored sličnih spoljnih dimenzija, varijanta karavana može se pohvaliti puno prostranijim prtljažnikom (534-1664 l). To pomaže da se automobil veoma često preoptereti, što dokazuju i brzo propadajuće opruge zadnjeg vešanja. Mehanički su to usko povezani automobili sa istim motorima, stoga dele i listu uobičajenih kvarova. Najveći Kijini neprijatelji ostaju širenje korozije ispod, pucketava ploča sa instrumentima i lak sklon ogrebotinama. Međutim, u velikoj se meri ove bolesti odnose na Cee’d pre faceliftinga.

3. Mazda 3 II

blank
Foto: automobili.ba

Godine proizvodnje: 2009-2013

Druga generacija Mazde 3 hatchback ima dimenzije koliko i neki kompaktni monovolumen (4,5 metra) , ali to ne znači i veću unutrašnjost, što je zapravo tipično za ovaj segment. Prtljažni prostor zapremine 340 l takođe nije impresivan i … nema alternative za njega (u limuzinu može stati 430 l, ali funkcionalnost prtljažnika ozbiljno je ograničena nepravilnim oblikom). Napokon, polovne Mazde 3 polako padaju zbog niske stope kvara benzinskih motora (1,6 / 2,0 MZR) i izvrsne snabdevenosti rezervnim delovima za francuski 1,6 MZR-CD (HDi) dizel. Ne savetujemo kupovinu japanskih 2,2 MZR-CD motora (skupi delovi i netrajne mlaznice ). Mazda je dobro odradila posao zaštite ove generacije “trojke” od korozije. Zastarjela multimedija ne ostavlja najbolji utisak.

2. Opel Astra IV (J)

blank
Foto: automobili.ba

Godine proizvodnje: 2009-2018

Blizu našeg magičnog iznosa od pet hiljada eura, pronalazimo uglavnom Astra IV (J), ali možete pronaći i Astru III (H) Classic , tj. koja se prodaje istovremeno sa novim modelom do 2014. U ovom proračunu nema boljih turbodizela od 1,7 CDTI (110/125/130 KS). Takođe, preporučujemo 2.0 CDTI (od 160 do čak 195 KS!). Što je najbolje od svega, negovani 1.4 Turbo jedan je od najboljih motora koji je prošao “downsizing” u poslednjih nekoliko godina. Tokom testne vožnje Astre obavezno proverite rad ručice menjača: ovaj model bio je opremljen M32 menjačima, poznatim po problematičnim ležajevima i iskakanjima iz brzina.

1. Peugeot 308 I

blank

Godine proizvodnje: 2007-2013

308 I za 5 hiljada eura će najverojatnije biti facelift sa motorom 1.6: benzinskim (VTi) ili dizelskim (HDi) . Savetujemo vam da se odlučite za drugu opciju: možete živeti sa curenjem ulja i problemima sa mlaznicama – jeftina zamena. VTi verzije plaše nestalnim zatezačima pogonskog lanca, zbog čega se istežu i zveckaju. U THP-u turbopunjači skupljaju i akumuliraju naslage ugljenika u usisu. Peugeot je malo “poradio” na elektronici 308-ice (u poređenju sa prethodnikom, 307), ipak i dalje se događa da jedna od opcija ne radi. Model je dobio prilično “nežnu” suspenziju: Srećom, troškovi popravke su prihvatljivi. Vredno je pohvaliti neznatne probleme sa korozijom i dobru završnu obradu unutrašnjosti.

Izvor: automobili.ba