fbpx

Zanimljivosti o automobilima

TOP 5 najveći propusti proizvođača!

Da je teško udovoljiti ukusu kupca, na svojoj koži su osetili mnogi proizvođači, čiji se automobili nisu prodavali onako kako su oni očekivali.

Koji su to propusti i automobili nama bili najzanimljiviji pogledajte u listi ispod.

5. Lancia Thesis

blank
Foto: automobili.ba

Lancia Thesis je model koji je trebao postati reprezentativni hit koji će nastaviti Kappine uspehe. Međutim, tržište je burno reagovalo i nije prihvatilo previše avangardni dizajn karoserije.

4. SsangYong Rodius

blank
Foto: automobili.ba

Ovo je jedan od najružnijih automobila ikada. Nikada nije postigao očekivane prodajne rezultate na evropskom tržištu, ali je svakako ušao u istoriju sa najkontroverznijim dizajnom karoserije.

3. Hyundai Veloster

blank
Foto: automobili.ba

Prema Hyundaiju, automobil je kupe sa troja vrata, ali vozilo zapravo ima četvora vrata. Vozilo koristi asimetrična vrata (2 + 1) (dvoja vrata spreda, poklopac prtljažnika i jedna vrata od pozadi na zadnjoj strani). Međutim, njegova prodaja na evropskom tržištu nije donjela očekivani uspeh. Možda je ovo previše avangardni automobil.

2. Renault Vel Satis

blank
Foto: automobili.ba

Vel Satis je trabala biti reprezentativna i luksuzna limuzina, koja, međutim, nije naišla na očekivani tržišni interes. U roku od 8 godina proizvedeno je 62.201 primerka, što se, prema rečima proizvođača, ne može smatrati prevelikim uspehom.

1. Fiat Multipla

blank
Foto: automobili.ba

Od početka proizvodnje ovaj model se smatrao kontroverznim. Prvu generaciju odlikovalo je nekonvencionalno svetlosno rešenje. Prema listi 50 najgorih automobila svih vremena magazina Time, Fiat Multipla je osvojila prvo mesto kao najgori model automobila proizveden 1998. godine.

Izvor: automobili.ba

Na našem sajtu u kategoriji „KVIZ“, zabavi se i proveri koliko dobro poznaješ omiljenu marku automobila. Klikni „OVDE“.