fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Top 5 najpouzdanijih porodičnih automobila

Na koje se modele možete pouzdati i koji su se pokazali najboljim kod porodičnih ljudi? Na temelju hiljade mišljenja vlasnika takvih automobila,britanski magazin Auto Express kreirao je listu najboljih predloga u ovoj klasi.

blank
Foto: automobili.ba

Tražite li nešto praktično i ekonomično i dovoljno prostrano za prevoz dece? Ako je to slučaj, onda možete razgledati tržište novih porodičnih automobila, a ključna stvar na listi vaših zahtjeva biće nešto što je možda teško ostvariti, ali svakako vrlo važno za svakog vlasnika automobila – pouzdanost.

Napokon, poslednja stvar koju vozač želi su kvarovi, kad se dogode, na primer, za vreme odmora. Stoga je za porodične automobile pouzdanost presudna. Da bismo vam pomogli odabrati najbolje modele u tom pogledu, napravili smo listu temeljenu na najvećem istraživanju zadovoljstva kupaca u Velikoj Britaniji – Driver Power 2020, provedenom među čitateljima magazina Auto Express.

Ispod ćete pronaći listu deset najboljih porodičnih automobila s obzirom na pouzdanost prema ocenama njihovih vlasnika. Uključili su i postotak vlasnika koji su imali bilo kakve greške, čak i ako su bili manje.

5.  Lexus RX – 96,90% – Generacija (2015-danas)

Da li je nešto pošlo po zlu? 9%

Četvrta pozicija na listi najpouzdanijih porodičnih automobila samo potvrđuje koliko je ovaj luksuzni SUV bez problema. Samo 9 posto vlasnika su prijavili nedostatke i najčešće su se odnosili na probleme sa elektronikom.

4. Toyota Prius – 96,56% – Generacija (2015.-danas)

Da li je li nešto pošlo po zlu? 6,8%

Najpopularniji Toyotin hibrid ostaje najviše pozicionirani model marke. Popularni Prius imao je nekoliko grešaka prijavljenih za 6,6 posto. Vlasnici, od kojih 40% navode da se ovi kvarovi vežu za elektroniku.

3. Lexus CT – 96,80% – Generacija (2011.-danas)

Da li je nešto pošlo po zlu? 13,9%

Ovo je trenutno treći najpouzdaniji porodični automobil koji možete kupiti. Rezultat je impresivan jer je ovaj model već dugo prisutan na tržištu. U kategoriji kvaliteta automobil je osvojio 4. mesto, ispred velikog RX-a. 13,9 posto prijavilo je probleme sa automobilom, ali se može konstatovati da se kvarovi ne događaju često. 

2. Nissan Leaf – 97,04 posto – Generacija (2017.-danas)

Da li je nešto pošlo po zlu? 22,6%

Druga generacija Nissan Leafa dokazuje da električni automobili mogu biti pouzdani i dugoročno pružiti dobro rešenje. Da, 22,6 posto vlasnika su prijavili nedostatke, najčešće povezane sa elektronikom, ali visoka ocena pouzdanosti može ukazivati ​​na to da su bili mali. Leaf je u kategoriji kvaliteta izrade zauzeo 3. mesto.

1. Subaru Outback – 97,24%Generacija (2015-danas)

Da li je nešto pošlo po zlu? 13,5%

Ovogodišnji pobednik među najpouzdanijim porodičnim automobilima koje trenutno možete kupiti je Subaru Outback. Samo 13,5 posto vlasnika ovog modela prijavilo je kvarove, od kojih je gotovo polovina bila povezana sa elektrikom. Nije loše s obzirom na činjenicu da se mnogi Outback koriste izvan uobičajenih puteva.

Izvor: automobili.ba