fbpx

Zanimljivosti o automobilima

TOP 5 automobila po ceni pametnog telefona!

Hiljadu do dve hiljade eura je iznos koji u današnje vreme treba izdvojiti za kupovinu pametnog telefona (npr. iPhone) novije generacije ili starijeg automobila koji će nas uz još male finansijske izdatke, odvesti na posao ili u kupovinu. Ovde nema mesta za estetiku, raspravu o opremi ili godini proizvodnje. Važno je tehničko stanje koje garantuje mobilnost.

Tražimo jeftine automobile u koje mogu da stanu četiri osobe, prtljag, po mogućnosti da povuče prikolicu i da dimi što je manje moguće, a po mogućnosti da ga ne treba servisirati. Na kupovinu automobila nameravamo potrošiti nekoliko hiljada eura (što je manje moguće), a za popravku nula.

Evo nekoliko predloga automobila “na kojima ne treba ništa raditi” odnosno “natočite gorivo i vozite”.

1. Dacia Logan

blank
Foto: automobili.ba

Iako je u određenom smislu francuski i simpatičan, ipak uliva više poverenja od Renaultovih automobila. Odnos cene i kvaliteta verojatno je najpovoljniji na tržištu. Najjeftinijeg polovnog Logana možete kupiti za 500- 1000 eura, za 1500- 2000 dobijate primerak u stvarno dobrom stanju. Sedan verzija ima ogroman prtljažnik (510 l) , a karavan neverovatnih (700 l).

Najvažnije je, da je automobil još uvek prilično izdržljiv. Ako se ne bojite korozije, a to je najveći problem, vredi ih kupiti, a još više kad se ispod poklopca motora nalaze 1.4 ili 1.6 benzinci.

Dizel 1,5 dCi je rizičan, jer bilo koja popravka može biti skupa. Ovaj motor najčešće se bori sa problemima u sistemu ubrizgavanja. Kao prvo, brizgaljke nisu preterano izdržljive, a drugo, osetljive su na loš kvalitet goriva. Probleme može uzrokovati i neispravna elektronika koja upravlja radom jedinice. Obično je to posledica korozije električnog snopa ili problema sa jednim od senzora (npr. senzor pritiska vazduha).

2. Škoda Fabia II

blank
Foto: automobili.ba

Ako vas zanimaju mali automobili, ali moderniji od Logana, bolje opremljeniji i pre svega malo skuplji, za 2- 3 hiljade eura možete kupiti Fabiu II u dobrom stanju. Automobil je puno profinjeniji od prve generacije i puno izdržljiviji. Takođe izgleda puno bolje od svog prethodnika.

Posebna varijanta na koju vredi obratiti pažnju je prostrani karavan sa prtljažnikom zapremine 480 litara, a može poslužiti kao puni i jeftini porodični automobil. Zahvaljujući značajnoj dubini, takođe može prevoziti velike predmete.

Tajna trajne i pouzdane Fabia leži u njenom jednostavnom dizajnu. Sve dok se toga držimo, automobil vas neće razočarati i nema problema sa korozijom. Usredotočite se na benzin sa atmosferskim motorima 1,4 16V ili 1,6 8V. Odlično rade u kombinaciji sa LPG instalacijama.

3. VW Golf IV, Audi A3, Seat Leon i Škoda Octavia

blank
Foto: automobili.ba

Golf IV i njegova braća i sestre iz drugih marki su logičan izbor u ovoj kategoriji. Ovo su “neuništivi” automobili, koji će dugo vremena biti najbolji predlog prosečnog automobila za nekoliko hiljada eura.

Golf IV je za razliku od novijih generacija izrađen prema drugim standardima, bez rizičnih i hitnih rešenja. Jedino vas savetujemo da izbegavate FSI motore. Velika prednost ovog automobila i dalje je velika udobnost, užitak u vožnji, kao i veliki izbor motora. Vredi naglasiti da su u ponudi i automobili sa pogonom na sva četiri točka. Ako je Golf premali, ostaje Octavia, a ako je previše obična, možete odabrati A3 ili Leon. Golf je optimalan automobil. Najjeftinije verzije koštaju 1000- 1500 eura, a lepše oko 2000- 2500 eura.

4. Audi A4 B5 i VW Passat B5

blank
Foto: automobili.ba

Opis ovih automobila mogao bi se svesti na referencu Golfa IV uz činjenicu da ovde govorimo o prostranijim automobilima. Doduše, ovde imamo manje izdržljivo prednje vešanje, ali tržište rezervnih delova se već toliko razvilo da su cene popravke prednje osovine zanemarljive. To je mali trošak s obzirom na činjenicu da govorimo o gotovo celom prednjem vešanju, osim o amortizerima . Strahovi oko skupih popravaki su stoga neutemeljeni.

To su jednostavne i vrlo rafinirane konstrukcije. Motori ne zahtevaju komentar. Ako nisu veći od 2.0 tada nemate brige zbog visokih troškova. Najisplativiji su, naravno, besmrtni 1.9 TDI dizelaši. Automobili se ponekad bore as korozijom, međutim, ako nemate visoke zahteve, možete ih kupiti gotovo na slepo.

Vredi samo naglasiti temeljnu razliku između Audi A4 i VW Passat . U praksi je A4 kompaktan automobil koji vozi poput srednje klase. Sa druge strane, Passat je prostran automobil D-segmenta a posebno su cenjeni karavani. Oba modela su dostupna sa pogonom na sva četiri točka, tako da su izvrsni za planinska područja. Cene se kreću od 1000 za zanemarene, do cca 2500 eura za najlepše A4 primerke.

5. VW Sharan I

blank
Foto: automobili.ba

Korisnici hvale ovaj model ni manje ni više nego kao Golf IV ili Passat. Automobil prve generacije može se kupiti za 500- 1000 eura. Vredi naglasiti da se dugo proizvodio, pa najlepši primerci koštaju par hiljada više.

Kod Sharana dizeli vladaju ispod haube. Ako odaberete 1.9 TDI motor nećete se pokajati. Benzin 1.8 Turbo je takođe dobra opcija, za one koji cene dinamičniju vožnju.

Ovde je vredno spomenuti da se Sharan, pod markom Seat pojavljuje kao Alhambra i kao Ford Galaxy. U slučaju Forda dizelaši su isti kao kod Volkswagena, dok su benzinski 2.0 i 2.3 već od ovog proizvođača (ne od Volkswagena). Ovo nije nedostatak, već važna informacija. Oni su jači (veća snaga) i obično bez problema.

Izvor: Automobili.ba