fbpx

Zanimljivosti o automobilima

TOP 5 automobila koje morate voziti bar jednom u životu

Svako u glavi ima listu stvari koje želi da odradi pre nego što mu vreme na ovoj strani univerzuma istekne. Ukoliko se na vašoj liste nalazi neki automobil koji želite da provozate za života savetujemo da ga zamenite nekim od ovih modela.

5. Dodge „Viper“ (1992)

blank
Foto: cars.com

Agregat V10 zapremine 8.0 litara jeste težio masivnih 323 kilograma ali je zato davao 400 konjskih snaga i maksimalni obrtni momenat od 630 Nm što je bilo dovoljno za ubrzanje do 100 za samo 4.5 sekundi.

4. Jaguar „E-Type“ (1961)

blank
Foto: cars.com

Ovaj model je više puta dobijao nagradu za najlepši automobil na svetu. Zavisno od godišta i stanja vaš može biti za oko 100 000 evra, ali to je mala cena za uživanje u vožnji ovog kupea.

3. Pagani „Zonda F“

blank
Foto: cars.com

Originalni model je posedovao mercedesov V12 agregat zapremine 6.0 litara sa 394 konjskih snaga uz petostepenih manualni menjač. To je od automobila težine 1 200 kilograma napravilo pravu raketu.

2. BMW „E30 M3“

blank
Foto: cars.com

O ovom modelu ne treba trošiti previše reči, dovoljno je saznanje da svaki proizvođač automobila koji ima ozbiljne namere mora dobro da prostudira inžinjersko majstorstvo koje stoji iza ove kreacije.

1. Bolid „Formule 1“

blank
Foto: cars.com

Iako ima razlike između Mercedes i Katerham bolida užitan ne izostaje i kod znatno slabijeg modela. Osećaj koji valja doživeti jesu neverovatne „G“ sile koje deluju u svakoj krivini ali i pri naglim kočenjima.

Izvor: Autoportal.rs