fbpx

Zanimljivosti o automobilima

TOP 10 načina kako učiniti automobil bržim

Uz dovoljno novca, truda i dobre volje, u svetu modifikovanja automobila baš sve je moguće. Da, i Citroen Saxo 1,1 može biti primetno brži nego što je trenutno, a donosimo nekoliko načina kako i vi možete povećati brzinu vašeg automobila, uz napomenu da ovako modifikovani automobili nisu legalni ako ne prođete atest.

blank
Foto: vhv.rs

Kako učiniti automobil bržim, pitate se?

1. Održavajte automobil

Održavajte automobil kako je propisao proizvođač!

Pridržavajte se propisanih servisnih intervala koje je proizvođač odredio specifično za vaš model, jer oni su takvi sa razlogom. Kako biste održali performanse automobila na nivou, potrebne su redovne izmene svih tečnosti i potrošnih delova kao što su filteri. Modifikovani motori zahtevaju posebnu pažnju, pa svakako s vremena na vreme proverite pritisak goriva i vazduha, kao i vreme paljenja. Osigurajte da serviser podesi ECU, odnosno elektroniku motora. Optimalne postavke vašeg automobila mogu doneti porast snage do 30KS.

2. Usisni i izduvni sistemi

Izduvni sistemi nisu preskupa opcija

Zbog cene koja nije previsoka, usisni i izduvni sistemi trebali bi biti prva modifikacija koju napravite na svom automobilu, a može vam doneti od 5 do 10 posto više snage. Standardni sistemi izrađeni su sa fokusom na manje buke, ekonomičnost i pouzdanost, a ako su vam performanse bitnije od navedenog, razmislite o zameni. Osim toga, za relativno malo novca možete čipovati motor, što će kod onih potpomognutih turbopunjačima doneti najviše 25KS.

3. NOS boce

NOS boce doneće trenutni porast snage

Pojačanje koje možete dobiti instaliranjem NOS boca (takozvani nitro) veliko je s obzirom na cenu. Kod većine automobila možete dobiti dodatnih 50KS bez posledica, ali morate uzeti u obzir da će se boca dosta brzo potrošiti i da ćete je svako malo trebati puniti. Boce su punjene dinitrogen oksidom pod pritiskom koji ubrizgavanjem u motor i mešanjem sa gorivom daje trenutni porast snage.

4. Skidanje kila

Nemojte baš preterati sa dijetom!

Masa automobila najveća je prepreka u pokušaju da učinite automobil bržim, ali i okretnijim. Rešenje se nameće samo po sebi, a to je da iz automobila uklonite sve što vam nije apsolutno neophodno. Kome uostalom trebaju sva sedišta, rezervni točak, zvučna izolacija, audio i klima uređaji? E da, na suvozačevo swdište, ako ga već niste uklonili, od sada mogu samo vitke osobe. Najbolje od svega je što je ova „modifikacija“ u potpunosti besplatna, no ako ste dubljeg džepa možete posegnuti za rezervnim delovima naprevljenim od lakših materijala kao što su kompoziti ojačani karbonskim vlaknima.

5. Povećanje obima motora

Nova radilica povećaće hod klipa

Veći obim motora znači više snage i okretnog momenta, a najjednostavniji način za da to uradite je zamena standardne radilice sa drugom koja će povećati hod klipa unutar cilindra. Veća komora za izgaranje znači i više izduvnih gasova, pa će to kod turbo motora značiti i bržu reakciju turbopunjača. Uz ovu modifikaciju, moguća je ugradnja većeg turbopunjača bez pojave problema sa kašnjenjem. Ako se odlučite na ovu promenu, budite na oprezu zbog manjeg dopuštenog broja okretaja kod slabijih paketa, dok će oni bolji doneti jaču radilicu, a sa time i mogućnost da više zavrtite motor.

6. Zamena motora

Zamena motora ponekad se najviše isplati!

Ponekad se više isplati izvaditi standardni motor i na njegovo mesto staviti drugi nego se baciti u dorađivanje postojećeg. Zamena, odnosno transplantacija motora ponekad će ići glatko, a ponekad može biti itekako komplikovana. Ako novi motor ne stane na pravo mesto, razmislite o ugradnji na neko drugo, na primer iza sedišta (poput Clia V6). Za one koji zbilja žele izvući najviše iz svog projekta tu je i opcija ugradnje dva motora. Naravno, zavisno od kompatibilnosti dva automobila cena može brzo narasti, budući da je često potrebna zamena menjačke kutije, ECU jedinice i ostalih delova.

7. Kompresija

Turbopunjači i kompresori dovode više vazduha u cilindar

Nisu najjeftinija opcija, ali turbopunjači i mehanički kompresori mogu doneti porast snage do čak 250KS. Rade na poznatom principu: više vazduha u komori za izgaranje = jače eksplozije = više snage.

8. Manji prenosni omer

Manji prenosni omeri znače bolje ubrzanje

Ubrzanje je bitnije od maksimalne brzine, je li tako? Ako poželite poboljšati ovo prvo nauštrab drugog, možete ugraditi menjač ili diferencijal sa manjim prenosnim omerima. To se često radi tako da se zamene originalni delovi sa onima od modela istog proizvođača, no ako to nije moguće postoje alternativne opcije.

9. Kočnice

Bolje kočnice jako su bitna stavka

Ako posmatrate širu sliku, doći ćete do zaključka da se na modifikovanje automobila ne bi trebalo gledati kao na put u jednom smeru. Treba uzeti u obzir i činjenicu da dobre kočnice mogu značiti veće postignute brzine, jer automobil ima kraći zaustavni put i zbog toga je moguće kasnije kočiti. Zavisno od vašeg budžeta možete ugraditi sve od novih kočionih pločica, pa do većih diskova sa većim kočionim klještima. Osim toga, obratite pažnju na ulje, kočiona creva i sajle kočnica.

10. Nove gume

Bez dobrih guma ni jedna modifikacija nema smisla

Ni jedna druga modifikacija nema previše smisla ako vozite na standardnim ili još gore potrošenim gumama, jer se snaga neće moći efikasno preneti na podlogu. Razmislite o širim gumama koje će pružati više prijanjanja uz podlogu kako bi poboljšali ubrzanje, stabilnost u krivinama i zaustavni put. Zavisno od toga koje su vam namere sa automobilom (ubrzavanje po ravnom, projekat za trkačku stazu), odaberite gume koje će omogućiti ostalim modifikacijama da dođu do izražaja.

Izvor: automobili.ba