fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Top 10 automobilskih enterijera za 2021.

Ward’s Auto je već po tradiciji objavio listu 10 najboljih enterijera za 2021.

Ove godine je akcenat na krosoverima, koji zauzimaju čak sedam pozicija unutar „Top 10“. Na listi su samo dva tradicionalna automobila.

Ward’s je izbor započeo inicijalno s 33 vozila, da bi kroz eliminaciju listu sveo na 10 najboljih. Da bi uopšte konkurisao, automobil je morao da bude potpuno nov ili značajno unapređen u odnosu na prethodnu godinu. Što se samog ocenjivanja tiče, ono obuhvata materijale, komfor, ergonomiju, bezbednost, završnu obradu, estetiku i harmoniju na planu dizajna.

Hajde da vidimo koji su to ovogodišnji pobednici:

Bentley Bentayga Speed

blank
Foto: vrelegume.rs

Ovo ne predstavlja veliko iznenađenje. Ward’s je pohvalio materijale i kvalitet unutat kabinskog prostora Bentayge, što i dolikuje jednom Bentleyju. S cenom od preko 300.000 dolara, uz 50.000 dolara vredne opcionale, ovaj krosover je najskuplje vozilo na ovogodišnjoj listi. „Koliko para, toliko muzike“.

Ford F-150

blank
Foto: vrelegume.rs

Dostupna unutrašnja radna površina i preklopljena ravna sedišta, predstavljaju jednu od prednosti najnovijeg F-150, kaže Ward’s. To je ujedno i jedini kamionet koji se našao u izboru, i zapravo je odličan primer kako i vozila iz ovog segmenta mogu da ponude luksuz, bez da gube bilo šta na planu radnih sposobnosti.

Ford Mustang Mach-E

blank
Foto: vrelegume.rs

Mach-E je jedini električni automobil na listi. Dobio je visoke ocene od Ward’sa zbog modernog i minimalističkog stajlinga. Sve je čisto integrisano u cilju kreiranja kabine koja možda nije „gizdava“, ali zato funkcioniše perfektno.

GMC Yukon Denali XL

blank
Foto: vrelegume.rs

Ovde imamo posla s jedinim SUV-om na listi koji ima karoseriju na šasiji. Detalji poput insertacija od tikovine s otvorenim porama i metalnih obloga, zaista oplemenjuju prostor, primetili su u Ward’su. Izdašni gabariti vozila podrazumevaju i veoma iskoristiv treći red sedišta.

Honda Civic

blank
Foto: vrelegume.rs

Japanski pulen je među najjeftinijim modelima u ovogodišnjem izboru. Međutim, to što se ne radi o skupocenom automobilu ne znači da kabinski prostor nije kvalitetan i dopadljiv. Ono što se Ward’su posebno svidelo  je stilski izražajan detalj od aluminijuma, koji ukrašava armaturnu tablu i pruža prestižniji osećaj.

Hyundai Tucson

blank
Foto: vrelegume.rs

Još jedna kabina koja je dopadljiva i funkcionalna u isto vreme. Ono što se američkoj publikaciji svidelo je osećaj na dugmićima i prekidačima na volanu. Pored toga, čitava postavka je dobro ukomponovana i stilski na visokom nivou.

Jeep Grand Cherokee L

blank
Foto: vrelegume.rs

Jeep je enterijeru novog Grand Cherokee L modela namenio ozbiljnu nadgradnju po pitanju materijala i tehnologije, što je Ward’s očigledno znao da ceni. Mešavina drveta i kože podseća na luksuznu sobu u kojoj biste se zavalili u fotelju i uživali u prelepom pogledu.

Land Rover Defender

blank
Foto: vrelegume.rs

Na prvi pogled, kabinski prostor Land Rover Defendera ne izgleda lepo kao kod ostalih modela na ovoj listi. Ward’s čak priznaje da enterijer ovog terenca i nije posebno dopadljiv. Ipak, funkcionalnost je parametar koji ga je uveo u ovogodišnji izbor.

Mercedes-Benz S klasa

blank
Foto: vrelegume.rs

Nešto ozbiljno ne bi bilo u redu s novom generacijom Mercedes-Benza S klase a da ne dobije pohvale po pitanju kvaliteta enterijera. Dovoljan je jedan pogled da objasni zašto se luksuzna nemačka limuzina nalazi u „Top 10“.

Mitsubishi Outlander

blank

Ovo je svojevrsno iznenađenje. Na listi gde se nalaze imena poput Bentleyja i Mercedesa, mesto je pronašao i Mitsubishi Outlander. Ipak, bez obzira na daleko nižu cenu u odnosu na spomenute luksuzne marke, Ward’s je pohvalio kvalitetne materijale i dizajn japanskog modela.

Izvor: VreleGume.rs / Ward’s Auto