fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Test: Lamborghini Huracan Evo RWD 610KS (VIDEO)

Sa ultraegzotičnim izgledom, vrištavim V10 motorom i većom snagom nego što bi iko ikada trebao na putu, to je kako kažu, model „početnog nivoa“.  Upravo to imamo na našem testu u obliku Huracan Evo RWD.

blank
Foto: Auto.ba

Iako je italijanski proizvođač superautomobila stekao reputaciju gradeći blistava čudovišta sa neverovatnim performansama pogona na sva četiri točka, poslednjih godina upravo modeli sa zadnjim pogonom smatraju se najboljim automobilima za vozače. Sada je Huracan Evo „ukrašen“ takvom varijantom.

Nije iznenađujuće što prelazak sa pogona na sve točkove zahteva najviše ažuriranja na ovom polju. Pogonski sistem je revidiran, a Lamborghini je razvio novi sistem kontrole vuče posebno za ovaj model.

Ispod haube ostao je dobro poznati 5.2 V10 atmosferac. Motor čini ovaj Huracan Evo RWD užitkom za voziti, jer ima fantastično uglađen, ali smešno moćan prenos snage na zadnju osovinu, dok punjenje obrtaja do crvene linije postaje potpuno zavisno.

blank
Foto: Auto.ba

Simfonija V10 motora je ostala tu! Iako je Audi sa R8, koji je Huracanov ‘sestrinski’ automobil, postao znatno tiši zahvaljujući filtru za čestice benzina koji je potreban da bi se udovoljilo propisima o emisijama, Lamborghini je pronašao pametan trik da ga izbegne, pa zvuči kao staro vozilo Formula 1.

Činjenice i brojke su gotovo nebitni u automobilu koji pruža takvo emocionalno iskustvo, ali pomažu da se slika o performansama upotpuni. Razvija 610KS i 600 Nm obrtnog momenta pri maksimalnoj brzini od 330 km / h, a šlag na torti je ubrzanje do 100 km/h za samo 3,1 sekundu.

Dizajn je velikoj meri vrlo sličan ostalim Evo modelima, sa karoserijom  izrađenom od aluminijuma, karbonskih vlakana i termoplastične smole za održavanje male težine, servo-potpomognutim dinamičkim upravljačem i dvostepenim menjačem sa dvostrukom spojkom sa sedam brzina.

Hladan, oštar dizajn Huracan Evo RWD nastavlja se i u unutrašnjosti. U nosaču sa instrumenata nalazi se zanimljiv digitalni ekran, dok je centralno postavljen ekran osetljiv na dodir veličine  od 8 inča, koju pokreće Amazon Alexa i koji kontroliše gotovo sve funkcije unutrašnjosti. Kao takav, postoji mnogo menija za navigaciju i to nije jednostavan sistem, pa će trebati malo navikavanja.

Inače, nije toliko skučen kao što biste mogli očekivati kada je u pitanju prostor za glavu i ramena između putnika. Međutim, vozači viši od dva metra mogu imati malo ugrožen položaj vožnje, što ne pomaže udobnosti na dugim putovanjima.

Međutim, što se tiče sedišta, ovo je najveća zamerka automobila. Moderni superautomobili su veoma cenjeni, jer su toliko jednostavni za vožnju i udobni da biste ih mogli koristiti svakodnevno, ali sedišta u Huracan Evo RWD toliko su neudobna da bi vam se duga putovanja brzo obila o glavu. Lumbalni oslonac je toliko agresivan da bi dobili bolove u leđima ubrzo nakon kretanja, međutim akoe sve gore navedeno o performansama, uživanju u zvuku, sposobnostima na putu i ​​stazi, uzmete u obzir ovu manu sa sedištima je sitnica, a taj bol koji bi i osetili brzo bi preboleli sa osmehom kad ponovo sednete u Huracan Evo RWD.

blank
Foto: Auto.ba

Izvor: Auto.ba