fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Tesla umesto punjača ima prikolicu (VIDEO)

Solarni paneli u krovu automobila nisu novost, ali ako želite da prikupite dovoljno energije za pokretanje vozila, biće vam potrebno puno više.

blank
Foto: Printscreen- YouTube/ItsYeBoi

Kako piše Index.hr, popularni YouTuber ItsYeBoi je već pokušao da napravi blindirana stakla za svog Teslu, a sada je odlučio da „prevari“ fiziku i od Tesle napravi solarni auto. Uložio je oko 2.500 dolara u solarne panele i postavio ih na autoprikolicu. Dodao je kontroler, baterije i inverter te potonji spojio s Teslinom utičnicom. I punjenje je krenulo, a Tesla je „rekao“ da mu treba nešto manje od 12 sati da bi baterija bila puna.

Njegova računica je ipak bila manje optimistična, a u obzir je uzeo i mogućnost da neće svaki dan imati na raspolaganju savršeno sunčano vreme. Naravno, ideja da auto može stalno da vozi jer se puni i u vožnji je za sada neostvariva, ali se ne sme odbaciti.

YouTuber je prema broju panela i njihovoj nominalnoj snazi izračunao da je maksimalni intenzitet punjenja njegove prikolice 800 W, dok je Tesli potrebno puno više. Inače, za punjenje baterija ovim putem treba oko 40 sati. Teslinom automobilu je potrebno 1 kWh da pređe oko 6 km.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *