fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Tesla traži od Kine cenzuru na društvenim mrežama?!

Izvršni direktor Elon Musk je navodno zatražio od kineske vlade da cenzuriše postove na društvenim mrežama koje su kritične prema Tesli. U potezu koji se čini veoma u neskladu sa stavom tehnološkog milijardera o vladinoj regulativi i cenzuri u Sjedinjenim Državama, prema izveštaju Bloomberga došao je do bizarnih želja.

blank
Foto: Tesla

Izvori upoznati s tom temom su izjavili Bloombergu da su Teslini direktori rekli Pekingu da je kritika kompanije na društvenim mrežama neopravdana, a zatim zatražili od kineske vlade da cenzuriše neke od kritičnih postova prema Tesli, piše Revija HAK.

U junu je kineska vlada naredila Tesli da povuče gotovo sve automobile koji je kompanja prodala u toj zemlji, a to je više od 285.000, kako bi se popravila softverska greška. U međuvremenu, Teslinim vozilima je zabranjen ulazak u neke vladine zgrade zbog velikog broja kamera u vozilima i moguće špijunaže, dok se proizvođači automobila poput Xpeng Inc. i Nio Inc. bore za prevlast s Teslom u zemlji.

Međutim, većina kompanija mora da se suoči s tim izazovima u Kini, gde odobrenje potrošača može da pade vrtoglavom brzinom nakon jedne polemike na društvenim mrežama.

I ova vest pokazuje ono što već svi znamo, vlasnici kompanija se prilagođavaju tržištima na kojima rade. Nije etički, nije lepo, ali je tako…

Izvor: Revijahak.hr