fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Tesla na mlazni pogon (VIDEO)

Na YouTube kanalu Warped Perception ovih dana je glavni hit prerada Teslinog Modela S, s dodata tri mlazna motora koji izgledaju prilično atraktivno.

blank
Foto: Screenshot YouTube

Njegovo ime je Matt Mikka, a on je Youtuber koji vodi kanal Warped Perception. Na svom kanalu redovno objavljuje zabavne video sadržaje vezane za automobile i mehaniku. Ovoga puta je odlučio da stavi tri raketna motora na zadnji deo Teslinog Modela S i da vidi šta će se desiti, piše Autonet.hr.

Prilično se naradio oko tog projekta, jer su motori zahtevali i snažni držač, pa sistem upravljanja dotokom goriva i posledično snagom, a u kabinu je ugradio i ekrane koji prikazuju podatke o radu mlaznih motora. Na kraju je na ovoj Tesli osvanuo dodatni pogonski sistem koji troši i do 7,5 litara goriva u minutu.

Kako bi testirao svoj izum, Mikka se uputio prvo na javni autoput, a zatim i na zatvorenu stazu za trke ubrzanja. Vizuelno atraktivne rezultate možete videti u priloženom videu.

Ono što je pomalo razočaravajuće jeste činjenica da ovako komplikovan i skup pogonski sistem nije ni do kolena elektromotorima. Teslin Model S, koji inače ubrzava od nule do 100 km/h za 4,3 sekunde, s ovim pogonskim sklopom, zajedno s električnim, to ubrzanje je “skinuo” tek na 3,32 sekunde. To, naravno, nije rezultat niti blizu onom koji postiže isti model u Plaid verziji (ispod 2 sekunde). Ipak, Mikka već najavljuje da će pokušati da obavi test u idealnim uslovima i tako dodatno spusti vreme ubrzanja.

Izvor: Autonet.hr

Na našem sajtu u kategoriji „KVIZ“, zabavi se i proveri koliko dobro poznaješ omiljenu marku automobila. Klikni „OVDE“.