fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Tesla isporučuje automobile bez USB utičnica

Kompanija Tesla je kupcima isporučila nepoznati broj automobila bez navođenja da nemaju USB utičnice. Budući da u mnogim slučajevima ni bežični punjači takođe ne rade, postoje ljudi koji ne mogu napuniti svoj mobilni uređaj u svom novom automobilu.

blank
Foto: Revijahak.hr

Nedostatak čipova uzima danak proizvođačima automobila širom sveta. Fabrike se zatvaraju, a automobili se isporučuju s ograničenom funkcionalnošću uz obećanje kupcima da se mogu vratiti kroz neko vreme da bi rešili probleme. Tesla to takođe čini, ali u nizu slučajeva kompanija nije obavestila kupce o ograničenoj funkcionalnosti, prenosi Revija HAK.

Prema američkom Redditu i drugim medijima, konmpanija Elona Muska od 11. novembra isporučuje automobile bez USB utičnica. Većini automobila nedostaju USB utičnice na centralnoj konzoli, drugi nemaju punjač za zadnja sedišta, a treći imaju problema s Teslinom podlogom za bežično punjenje mobilnog, koja takođe ne radi.

Iz Tesle su odbili da javno komentarišu, ali novi kupci koji su se žalili rekli su da kompanija kao razlog navodi globalni nedostatak čipova. Ostaje nejasno koliko je problem raširen, a Tesla je poručila svojim kupcima da nove delove očekuju u decembru. Kompanija navodi da će novi kupci u predstojećim nedeljama moći da ugovore servisni termin da bi im utičnice koje nedostaju besplatno instalirali u vozila.

Izvor: Revijahak.hr