fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Tehnike kočenja- Kako najbrže zaustaviti vozilo?

Vreme koje je potrebno da bi se vozilo zaustavilo ne obuhvata samo proces kočenja već i vreme, odnosno proces reakcije opažanja prepreke na putu. Vreme reakcije je kao i sam čin kočenja izuzetno bitan, jer omogućava vozaču da pravovremeno počne sa kočenjem, pišu Halo oglasi.

blank
Foto: vozac.tesear.com

Kako bi vozači stekli bolju sliku koliko je pravovremena reakcija dragocena, u nastavku teksta ćemo pokazati koliko metara vozilo pređe za 1 sekundu pri različitim brzinama.pri brzini od 50km/h za 1s vozilo pređe put od 14m;

  • pri brzini od 70km/h za 1s vozilo pređe put od 20m;
  • pri brzini od 90km/h za 1s vozilo pređe put od 25m;
  • pri brzini od 110km/h za 1s vozilo pređe put od 31m;
  • pri brzini od 130km/h za 1s vozilo pređe put od 37m.

Koliko će se metara „izgubiti“ u reagovanju zavisi od samog vozača – njegovih refleksa i pažnje, odnosno skoncentrisanosti na vožnju.

Ipak, čak i kada dođe do trenutka kočenja, potrebno je znati kako kočiti. U zavisnosti od načina kočenja, vozač pravi kompromis između kontrole nad vozilom i brzine usporavanja vozila. U tom pogledu, možemo razlikovati četiri vrste kočenja.

Kočenje blokiranjem točkova

U narodu se ovaj način kočenja naziva „ležanjem na kočnicu“. Ovakvim kočenjem, potrebno je znati da vozač potpuno gubi upravljivost nad vozilom, što je u pojednim situacijama vrlo opasno. Ovakvo kočenje je obično svojstveno vozačima koji su početnici, kao i onima koji panično reaguju.

Ipak i ovaj vid kočenja ima određene prednosti koje dolaze do izražaja pri kočenju na klizavim i mekanim podlogama kao što su sneg i šljunak, jer dolazi do formiranja dodatnog otpora ispred točka, bilo u vidu šljunka ili snega, što opet pospešuje i ubrzava kočenje automobila.

Ciklično kočenje

Ovaj vid kočenja pravi balans između usporavanja vozila i upravljanja nad njim, što je vrlo bitno kod kočenja na mokrim i klizavim podlogama, gde se upravljivost lako gubi naglim kočenjem. Međutim, ovaj način kočenja ne smete upotrebljavati na suvim podlogama, odnosno tamo gde postoji stabilan kontakt između pneumatika i podloge, jer usled promene težišta može lako doći do gubitka stabilnosti i kontrole nad vozilom, posebno u krivinama.

Kočenje ABS-om

Na ovom vidu kočenja se nećemo puno zadržavati, imajući u vidu da smo njegov princip rada već objasnili u nekom od prethodnih tekstova. Ipak, potrebno je spomenuti da zbog elektronskog kontrolisanja kočnice, vozilo samo blokira točkove i oslobađa ih radi bolje kontrole, pa stoga nemojte ovde „pumpati“ kočnicu jer time možete zbuniti sistem i poništiti rad ABS-a.

Granično kočenje

Granično kočenje je možda najčešći i ujedno najbolji vid kočenja, jer koristite sve mogućnosti svog vozila prilikom usporavanja. Na ovaj način vozač koči na samoj granici blokiranja točkova, što obezbeđuje upravljivost nad vozilom, a tom prilikom dolazi do najbržeg usporavanja. Koja je ta granična vrednost pred blokadom točkova to zavisi od konkretnog automobila, stanja pneumatika, kao i samog puta.

Kao što iz priloženog možemo da vidimo, najbrži vid kočenja obezbeđuje granično kočenje, međutim, ne postoji pogrešan vid kočenja, jer sve zavisi od situacije i uslova na putu.

Izvor: Halo oglasi