fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Sve prednosti bokser motora!

Bokser motor dobio je ime zbog karakterističnog kretanja klipova: naime, kao što je poznato u bokser motoru klipovi se pomeraju horizontalno jedan nasuprot drugog što na neki način podseća na dva boksera u borbi.

blank
Foto: tv2engineandgearbox.co.za

Ovaj jedinstveni dizajn tokom godina su koristili mnogi, od Bube, Porschea (sofisticiranije Bube), Subarua i BMW-ovih motocikala. Bokser je motor elegantnog dizajna sa jedinstvenim svojstvima od kojih izdvajamo neka:

Čista stvar fizike: klipovi, klipnjače i radilice svojim kretanjem unutar motora sa unutrašnjim sagorevanjem stvaraju puno vibracija. U V motorima npr., teško se rešiti ovih vibracija zato što ne postoji prirodan deo da se one ponište, zbog toga inženjeri rade protivtežu na radilici i drugim delovima. Ovo rešenje nije najoptimalnije, ali radi.

Kod bokser motora stvar je jednostavnija. Klipovi balansiraju pokrete motora baš zbog toga što imaju suprotno krtanje. Kada jedan klip ide prema krajnjem gornjem centru, suprotni ide prema krajnjem donjem centru, hoda, što u suštini znači da se ove dve sile poništavaju i da u načelu imamo motor koji radi bez vibracija.

Valja spomenuti da bokser nije jedini koji prirodno poništava svoje vibracije: redni motor sa šest cilindara, redni osmak, V12 i V16 mogu biti napravljeni sa prirodnom protivtežom, ali nijedan od njih nije položen kao boxer motor.

Istorija (što se koristi od pamtiveka mora biti dobro)

Komercijalizacija bokser dizajna počela je davne 1896. godine, kada je Karl Benz razvio prvi motor sa unutrašnjim sagorevanjem sa horizontalno suprotstavljenim klipovima. Benz je ovaj motor nazvao Kontra, upravo zato što su klipovi postavljeni jedan nasupot drugom. Nakon toga mnogi automobili su koristili Kontra, odnosno bokser motor, a najpopularniji u neka davna vremena bio je VW-ov vazdušni hlađeni bokser sa četiri cilindra koji je postao standardni motor u Bubi i koji se proizvodio gotovo 70 godina. Takođe Porsche u 911-ici ima dugu tradiciju raznih bokser motora.

Najveći proizvođač koji danas koristi boxer motore je Subaru. Subaru koristi bokser preko 45 godina u svim svojim modelima. Uz 4×4 pogon, može se reći da su boxer motori deo Subaruovog DNK.

Izuzetno niska tačka težišta

Horizontalno dizajniran motor – polegnuti motor – doslovno leži na dnu prostora za motor, zato što bokser motori nisu visoki poput uspravnih motora. Ovo direkno doprinosi niskoj tački težišta u odnosu na V ili redni motor, što kao krajnji rezultat ima bolje bočne ubrzavanje, a to znači da je upravljivost puno bolja u svim segmentima.

Kretanje motora u slučaju sudara

U slučaju frontalnog sudara, bokser motor lako može da se spusti ispod prostora za putnike. Uporedite to sa masivnijim V ili rednim motorima koji će u slučaju sudara promeniti svoju poziciju tamo gde su noge putnika čime su moguće teške povrede.

Izvor: automobili.hr