fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Suzuki slavi 100 godina postojanja

15. marta 1920. godine je osnovana kompanija Suzuki, koja je od pravljenja razboja za tkanja dana postala uspešan deo automobilske i moto industrije, kao i moto sporta.

blank
Izvor: https://www.trendsmap.com/

Mičio Suzuki nije mogao ni da sluti u šta će izrasti njegova kompanija, čiji pravi uspon je počeo nakon II svetskog rata, da bi do. 1954. od proizvodnje razboja, Suzuki ušao u automobilski sektor.

U saopštenju povodom ovog jubileja, a koje potpisuju vodeći ljudi kompanije, Osami i Tošihiro Suzuki stoji:

„Ove godine slavimo važan jubilej: 100 godina postojanja. 15. marta 1920, Mičio Suzuki je započeo ovu uspešnu priču, a od tada smo prešli ogroman put, od izrade razboja do proizvodnje motocikala, automobila, agregata, ATV vozila i mnoga toga, prilagođavajući poslovanje trendovima na domaćem i globalnom tržištu.”

„100. rođendan kompanije je istovremeno i veliki uspeh za sve zaposlene, a tokom jednog veka postojanja, trudili smo se se da poslujemo u skaldu sa filozofijom Mičija Suzukija – da se fokusiramo na mušterije.”

„Pred nama je novih 100 godina, tokom kojih ćemo se posvetiti postizanju još boljih poslovnih rezultata. A uz podršku našin kupaca, u tome ćemo i uspeti”, stoji u saopštenju.

Kada globalna pandemije COVID-19 bude gotova, nadamo se da će japanska kompanija spremiti i neki specijalni model za ovakvu priliku. A nadamo se i što bržem startu MotoGP sezone, kako bi mogli da uživamo u grafici GSX-RR, koja je ubedljivo najlepša u premijernoj klasi.

Nikola Lasica

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *