fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Stručnjaci savetuju- Metode za proveru stanja dizelaša

Stručnjaci ističu da polovni automobili sa dizel motorima postaju sve manje popularni. Naglašavaju i da su takvi automobili na našem tržištu u proseku stari 16 godina. Zato savetuju kako mudro kupiti dizelaša.

blank
Foto: automobili.ba

Prema rečima stručnjaka, osoba koja želi kupiti dizel automobil trebala bi pre svega razmisliti o svojim potrebama, uglavnom odgovoriti na pitanje: koje ću udaljenosti prelaziti?

Drugo pitanje je kilometraža automobila koji kupujete, ako je stvarna. Sa većom kilometražom, od 150-200 hiljada kilometara, morate uzeti u obzir potencijalno skupe kvarove.

Treće, trebali biste se upoznati sa istorijom korišćenja automobila i njegovim popravkama. Ključni faktor je da li je dizel uglavnom kružio gradom ili je putovao na velike udaljenosti autoputevima. U ovom drugom slučaju kilometraža će biti veća, ali stanje automobila, a posebno motora, može biti mnogo bolje.

Nije neuobičajeno da prodavci u oglasima navedu činjenice kao što su: zamenjen turbopunjač, plivajući zamajac ili skinut DPF filter. Istovremeno, ohrabruje pristutnost ovlašćenih servisa gde možete odvesti automobil na temeljit pregled pre kupovine.

Bez odgovarajućeg znanja, automobil ne možemo sami proveriti i ovo treba poveriti profesionalcima koji su opremljeni dijagnostičkim uređajima. U prvim koracima proveravaju rad sistema za ubrizgavanje, plivajući zamajac i stanje turbopunjača.

Prema rečima stručnjaka, najbolja provera stanja motora i pogonskog sistema je dinamometar. U slučaju dizela, to je posebno važno jer su prilično osetljivi na kvarove i pogrešno izvedene popravke, poput zamene turbopunjača.

Tu je i upozorenje o chiptuningu. Istina je da dizeli imaju neke rezerve snage, često potisnute da stvore nekoliko nivoa snage iz jednog motora i prodaju ga po različitim cenama, ali “tuniranje” nije uvek pametno.

Takva se operacija mora izvesti na profesionalan način, najčešće uz upotrebu prethodno spomenutog dinamometra i u jedinicama koje tolerišu takve fabričke promene”.

Loše izveden chiptuning predstavlja veliki rizik od ozbiljnih kvarova na motoru. Ovakve neprofesionalne radnje mogu mu biti ozbiljan nedostatak i upozorenje za budućeg vlasnika.

Osim toga, chip tuning se može izvesti samo uz uklanjanje DPF filtera ili onemogućavanje EGR ventila ili zaobilaženje funkcije kontrole turbulencije vazduha u usisnim kanalima. To su operacije koje nisu dozvoljene, iako praksa radionice pokazuje da su često potrebne zbog ograničenog budžeta vlasnika automobila.

Na kraju možemo dodati da ako je kupovina dizelaša pod moranjem, budućem vlasniku savetujemo da u u svakom trenutku pri ruci ima 250- 500 eura za popravku.

Izvor: automobili.ba