fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Stigla je osvežena Fiesta (VIDEO)

Popularni supermini je redizajniran i unapređen na polovini životnog veka kako bi sadržao svoje mesto prvi vrhu prodaje u B segmentu. Prve isporuke kupcima počinju početkom sledeće godine, a cena će biti neznatno viša nego do sada, piše B92.

blank
Foto: Ford

Vizuelne korekcije na Fiesti uključuju drugačiju prednju masku, kao i doterana LED svetla i branike. Sem toga, neke verzije će dobiti i alu točkove novog dizajna (od 17 i 18 inča), a tu je i šira paleta boja.

U unutrašnjosti su moderni multimedia sistem i 12.3-inčna digitalna instrument tabla.

Jednolitarski Ecoboost trocilindraš je dostupan sa 125 ili 155 KS, zajedno sa integrisanim starter generatorom koji pruža veći obrtni moment prilikom ubrzanja. Blagi hibrid je standardno uparen sa šestostepenim manuelnim menjačem, dok je slabija verzija opciono dostupna i sa sedmostepenim automatikom.

Jedina konvencionalna pogonska jedinica jeste benzinac sa 100 KS koji dolazi isključivo sa ručnim menjačem. Na vrhu ponude se nalazi Fiesta ST, čiji je 1,5-litarski benzinac unapređen kako bi se maksimalni obrtni moment povećao sa 290 na 320 Nm, dok je snaga ostala ista (200 KS).

Izvor: B92.net