fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Šta se događa ako ne zamenite filtere?

U svakom automobilu sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem postoji barem nekoliko filtera, od kojih je većina u zimskim uslovima možda važnija nego što obično mislimo.

blank
Foto: 3anacka.ru

Objašnjavamo koji je rizik od nemara i kako ga izbeći.

  • Zbog starog filtra za gorivo, dizelski motor se možda neće pokrenuti na laganom mrazu
  • Dobri i kvalitetni filteri u kabini ne štite samo od polena već i od smoga
  • Začepljen filter kabine znači da prestajemo viđati put, jer su prozori i dalje zamagljeni
  • Začepljeni plinski filtri čest su razlog što motori automobila sa LPG instalacijama na niskim temperaturama stvaraju probleme

U pravilu se sami ne brinemo za stanje pojedinih filtera u automobilu, mehaničari to rade umesto nas tokom rutinskih povremenih pregleda automobila. Samo što ovi pregledi ne osiguravaju uvek da su svi filteri u ispravnom stanju. Koji su filteri posebno važni?

Filter goriva

Savremeni dizeli imaju vrlo visoke zahteve za gorivom – ne samo da mora imati pravi sastav i parametre (uključujući cetanski broj), već ne smeju sadržati ni najmanje nečistoće – sa tolerancijama komponenata sistema ubrizgavanja merenim u mikronima i pritiscima preko 2.000 bara, što je zaista važno, jer čestice mogu uništiti mlaznice ili pumpu visokog pritiska.

U gorivu takođe ne sme biti vode. Filteri stoga moraju biti vrlo efikasni i istovremeno osigurati primerenu propustljivost. Slikovito rečeno, filteri namenjeni novim automobilima imaju puno manje „rupe“ od filtera koji se koriste u dizajnima od, na primer, pre nekoliko godina. To znači da ih je puno lakše blokirati ne samo nečistoćama, već su i skloniji blokadama kada se taloži parafin iz goriva. Parametar „CFPP temperatura“ (tačka hladnog začepljenja filtera), koji određuje zimske karakteristike goriva, dat je za standardne filtere koji su mnogo manje „restriktivni“ od onih koji se trenutno koriste – pa ako je filter barem malo začepljen nečistoćom , može se ispostaviti da pri temperaturi malo višoj od teoretske tačke zamrzavanja goriva, protok može biti blokiran.

Dodatni problem: filteri za dizel gorivo u pravilu imaju i ugrađene separatore koji zaustavljaju vodu (koja se u spremnicima na stanicama i u rezervoaru automobila skuplja od vodene pare koja se kondenzira na ivicama spremnika). Tako u spremniku možemo imati čak i najbolje arktičko gorivo, koje može izdržati sibirske mrazove, ali ako se u separatoru skupi previše vode, u sistemu se može stvoriti ledeni čep na temperaturi malo ispod nule, što će efikasno prekinuti snabdevanje gorivom.

U takvim situacijama većina vozača krivi kvalitet goriva, a često je to jednostavno rezultat dugotrajnog zanemarivanja. U mnogim dizelskim vozilima, posebno terenskim vozilima i dostavnim vozilima, postoje kontrole koje obaveštavaju o „kvaru“ filtra – ali to nije pravilo. U mnogim se modelima voda iz filtera može isprazniti bez uklanjanja, samo odvrnite čep, u drugima je potrebno zameniti filter. Bez obzira uključuje li se lampica upozorenja ili ne, sveži filter za gorivo ugrađen pre prvog mraza smanjuje rizik od problema sa pokretanjem pri temperaturama smrzavanja.

Filteri za plin

Niske temperature brzo otkrivaju tehničke probleme automobila na plin, npr. na potpuno efikasno paljenje ili probleme sa isporukom odgovarajućih doza goriva u motor.

Pre zime vredi zameniti instalaciju, između ostalog, filter plinske faze, tj. onaj koji čisti plin od nakupljenih nečistoća koje se pojavljuju tek nakon njegovog isparavanja. Često imaju konzistenciju masne bljuzge koja se može stvrdnuti na niskim temperaturama, blokirajući protok goriva.

Filter kabine

Za mnoge vozače kabinski filter važan je samo u proleće i leto – još uvek postoji percepcija da je to samo „polenski filter“, koji je, osim prašine, prvenstveno namenjen zadržavanju alergenog polena iz biljaka.

U međuvremenu, dobri filtri, opremljeni slojem aktivnog ugljena i drugim naprednim filterskim materijalima, takođe zadržavaju štetne plinove, na primer izduvni plinovi i druge komponente smoga, koji je pravo prokletstvo tokom jesenskih i zimskih meseci, i to ne samo u centrima velikih gradova.

Čist, sveže zamenjen filter vazduha u kabini važan je iz drugog razloga. Zimi, zbog značajne temperaturne razlike između spoljne površine prozora i unutrašnjosti automobila i činjenice da na tim prozorima intenzivno dišemo, zamagljivanje prozora ozbiljan je problem u mnogim automobilima. Problem je u tome što ako je filter začepljen, cirkulacija vazduha postaje ograničena, pa čak i uprkos velikoj brzini dovoda i grejanja vazduha, prozori dugo ostaju magloviti, učinkovito smanjujući vidljivost.

Izvor: automobili.ba