fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Spajdermen dobija Hyundai Sonatu

Ko još uvek misli da je Hyundai marginalni igrač u svetu autoindustrije, grdno se vara. Isprepleteni svet šoubiznisa i autoindustrije dobio je novu dimenziju potpisivanjem ugovora između Sonya i Hyundaija.

blank
Foto: worldjournal.com

Kako prenosi portal Vozim.hr, od sada ćemo u filmovima Sony Picturesa viđati puno više Hyundaija u glavnim automobilskim ulogama. Do sada je u svetu filma i šoubiznisa istaknutu ulogu imao Audi koji smo mogli da gledamo kao glavno prevozno sredstvo u rukama brojnih filmskih junaka.

Da li želite Tonija Starka kao genijalnog naučnika ispod oklopa Ajron Mena ili mlađeg Spajdermena, jedan i drugi su u svojim superjunačkim podvizima i avanturama koristili Audi kao glavno prevozno sredstvo, barem kada na trenutak izađu iz elementa superjunaštva i ponovo odenu ljudsku formu tek natprosečnih smrtnika.

U poslednjim filmovima o Spajdermenu smo mogli da vidimo Audijeve premium modele poput luksuzne A8 limuzine, električnog Audija e-tron, kupe-limuzine A7 te krunskog SUV modela Q8. Električni koncept Audi e-tron GT je uveličao svojom prisutnošću i vozni park Ajron Mena, gde su mu „nalepili“ zvuk „prljavog“ benzinca kako gledaoci ne bi slušali sarkastične cvrčke. Srećom pa je Holivud prerastao fazu u kojoj je zvuk škripe guma bio neizostavan element svake brze vožnje, makar se ganjali i po makadamu.

Ako zanemarimo škripu guma na trenutak, ono čega ćemo se vrlo verovatno više nagledati u filmovima u budućnosti jesu Hyundaijevi automobili. Konkretno nova Sonata bi mogla da postane prvi izbor kada će Spajderman kupovati novi automobil za sebe.

Hyundai će svoje automobile imati u barem pet sledećih filmova Sony Picturesa, a tome treba dodati da će imati priliku da plasira i neke druge tehnologije koje razvija koristeći sada filmsku industriju kao kanal za reklamu i približavanje publici, odnosno kupcima ako stvari gledamo iz njihove Hyundaijeve perspektive.

Sony i Hyundai će osim toga raditi na razvoju virtuelne stvarnosti, kompjuterskih igara te zajedničkog sponzorisanja i organizovanja događaja. Hyundai će ovo partnerstvo iskoristiti i kao okvir za prezentaciju čovekolike mobilnosti. Primer toga je koncept Elevate koji je kombinacija hodajućeg robota i automobila. U svakom slučaju, sa zanimanjem čekamo sledeću avanturu Hyundaija na filmskom platnu.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *