fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Škoda predstavila novu Octaviju Scout: Odlična alternativa za SUV-ove (FOTO)

Foto: Klix.ba

Škodina ponuda za aktuelnu Octaviju proširena je i praktičnom karavanskom verzijom Scout, koja se može kombinovati sa benzinskim i dizelskim motorima.

Nova Octavia Scout i ovaj put nudi se isključivo u praktičnijoj karavanskoj verziji, a Škodina alternativa slično podignutim modelima nekoliko drugih proizvođača koji su zasnovani na crossover filozofiji manje će zazirati od loših podloga ispod točkova.

Sa ciljem smanjenja cene,  Škoda će novu Octaviju Scout sada nuditi i u kombinaciji samo sa prednjim pogonom, što ranije nije bio slučaj, ali se očekuje da će većina kupaca ipak birati Scout sa pogonom na obe osovine.

Slabiji četverocilindarski turbobenzinski motor krije se iza oznake 1.5 TSI, a proizvod VW-a raspolaže sa 150KS i zajedno sa osnovnim dvolitarskim turbodizelskim motorom (115 KS) nudi će se u kombinaciji sa ručnim 6-stepenim menjačem.

Spomenuti benzinac sa asistencijom blage hibridne tehnologije (e-TEC) za prenos snage na podlogu koristi 7-stepeni automatski menjač sa dva kvačila, a znatno snažniji benzinski motor (190 KS) krije se iza oznake 2.0 TSI i kombinovan je sa automatskim menjačem i integralnim pogonom.

Najviše snage u Scoutu nudi dvolitarski turbodizelski motor TDI EVO, a 200KS i 400Nm najvećeg obrtnog momenta nudi se isključivo u kombinaciji sa integralnim pogonom i automatskim menjačem. Pored ostalog  dovoljno i za vuču prikolice do 2.000 kilograma.

Octavia Scout u svakom slučaju nudi veliku zapreminu prtljažnog prostora (640 litara), crossoverske detalje na karoseriji i adekvatnu zaštitu elemenata šasije, a standardni 18-inčni točkovi uz doplatu se mogu zameniti 19-inčnom opcijom.

Škodin bogato opremljen „rekreativni planinar“ u prodaju stiže u drugoj polovini godine.