fbpx

Zanimljivosti o automobilima

ŠEST modela koji će zauvek nestati!

Ko bi očekivao da će Volkswagen odustati od Passata limuzine ili Škoda od Fabije Combi? Pa ipak. Ovo su samo neki od modela koji će uskoro nestati sa tržišta. Možda zauvek.

Uz elektromobilnost i beskrajnu ekspanziju SUV-ova, rasponi modela prolaze kroz najveće promene u poslednjih nekoliko decenija. Prošla su vremena stalnog širenja ponude. Danas dodavanje potpuno novog automobila u njega obično znači uklanjanje drugog. Dakle, šta treba izbrisati?

Predstavljamo šest automobila koji će zauvek nestati.

1. Ford Mondeo

blank
Foto: automobili.ba

Po prvi put od pamtiveka, Ford neće nuditi tradicionalni model srednje klase u Evropi. Proizvodnja Mondea završiće u martu 2022 i ne planira se direktan naslednik. Iznenađujuće? Ne kada pogledate statistiku prodaje. Ford je u 2019. prodao gotovo osam puta manje Mondea u Evropi nego samo u zapadnoj Evropi 23 godine ranije (svi podaci u tekstu: JATO Dynamics iz Automotive News Europe). 1996. Mondeo je bio svaki peti Ford kupljen u zapadnoj Evropi, 2019. – svaki 25. u Evropi!

SUV-ovi: Kuga, Mustang Mach-E i Explorer će preuzeti nakon Mondea.

2. Volkswagen Passat limuzina

Potražnja za limuzinama srednje klase popularnih evropskih marki pala je do te mere da će čak i simbol ovog segmenta, Passat sa četvora vrata nestati iz ponude. Sledeća generacija ovog automobila biće ponuđena samo kao karavan (Variant i nena verzija – Alltrack).

blank
Foto: automobili.ba

Brojke govore sve. Godine 1997. Passat je imao gotovo 20 posto udela u  Volkswagenovoj prodaji u zapadnoj Evropi. U 2020. taj je udeo delom Evrope pao na oko 9 posto. Ipak, karavan je i dalje vrlo popularan, pa je njegovo mesto u devetoj generaciji Passata sigurno.

Uostalom, limuzina nije pratila Passat od samog početka. Ova se verzija pojavila drugoj generaciji, a u početku se zvala Santana.

3. Škoda Fabia Combi

U početku Škoda nije nameravala proširiti asortiman četvrte Fabije sa Combijem. Kasnije se proizvođač predomislio, sada se ovaj model više ne planira. Zašto? Može se samo nagađati da bi to bila nepoželjna konkurencija Škodi Scali i Kamiqu.

blank
Foto: automobili.ba

Tako će karoserija Fabije IV predstavljene 2021. godine biti najmanja u istoriji ovog modela. Combi je sa nama već tri generacije (karavan treće generacije je još uvek dostupan kao Fabia Combi Classic), limuzina samo jedna (2001-2007).

RS verzija, koja je kruna ponude Fabie I i II, neće se vratiti u ovu urbanu ponudu Škode. Hot hatch ne bi imao dovoljno visok udeo u prodaji modela, a ne bi ni smanjio prosečnu Škodinu emisiju ugljeničnog dioksida.

4. Audi A1

Audijeva avantura u klasi gradskih hatchbacka niz je oproštaja i povratka. Prvo smo imali Model 50, koji se proizvodio samo četiri godine (1974.-1978.). Nakon toga, kompanija je nestala iz ovog segmenta više od dve decenije. A2 je debitovao 2000 godine, ali se nije predugo zadržao na tržištu – tek 2005. Nakon pet godina Audi se vratio gradskim automobilima sa modelom A1 predstavljenim 2010. godine.

blank
Foto: automobili.ba

Druga (i sadašnja) generacija ovog automobila debitovala je 2018. godine. Drugi i verojatno zadnji, jer prema “Automotive News Europe” naslednika neće biti.

Uskoro će se uvesti novi standard emisija, odnosno Euro 7, koji bi se mogao pokazati toliko strogim da će se u gradskom automobilu morati koristiti električni pogon, preskup za ovu cenovnu klasu. Tako bi A1 mogao nestati 2025. godine.

5. Jaguar XE

Kada je debitovao 2014., bio je Jaguarova velika nada za uspeh u srednjoj klasi. Sedam godina kasnije situacija je sledeća: od januara do oktobra 2021. u Evropi je prodano tačno 1756 XE modela. To je čak 60 puta manje od BMW-a serije 3. Čak ni u samoj gami Jaguara XE ne igra veliku ulogu, čini samo 5,4 % njegove prodaje.

blank
Foto: automobili.ba

XE zato neće imati naslednika. U svakom slučaju, od 2025. celi asortiman ovog proizvođača čeka revoluciju. U skladu sa novom strategijom nazvanom “Reimagine”, Jaguar će biti pozicioniran još više, što znači i dolazak novih modela.

6. Porsche Panamera

Zašto Panamera kad imamo Taycan? Naravno, prvi automobil pokreće motor sa unutrašnjim sagorevanjem (ili hibrid), drugi je električni, ali formula je gotovo ista. Taycan je za samo 9 cm kraći od Panamere i 3 cm širi i niži. Takođe, ima Sport Tourismo verziju.

blank
Foto: automobili.ba

Između janaura i oktobra 2021. Taycan se u Evropi prodavao gotovo tri puta bolje od Panamere. Zato se čini da će Panamera lako doći do prirodnog kraja svog proizvodnog ciklusa, koji pada oko 2024. godine, a kasnije će je zameniti modernizovani Taycan, koji je puno bolji u ispunjavanju budućeg Euro 7 standarda.

Izvor: automobili.ba