fbpx

Zanimljivosti o automobilima

SEDAM najpopularnijih modela automobila na Instagramu

Veygo magazin je sproveo studiju u koju je ušlo 30 modela automobila koji su imali najviše deljenja na Instagramu (skratili smo listu na 7). Veygovo istraživanje je kombinovalo dva najpopularnija „hashtaga“ za svako vozilo, primera radi #HondaCivic ili samo #Civic. Lamborghini Aventador i Chevy Corvette su bez dileme Instagram zvezde, ali neki drugi modeli bi mogli da vas iznenade.

7. Chevrolet Corvette – 3.963.740 deljenja

blank
Foto: autorepublika.com

Američki proizvođači su se u prvih 15 našli s pet proizvoda. Naravno, ikona poput Corvettea nije mogla biti izuzeta. Ovo je jedan od tri Chevroleta na listi, koji su zajedničkim snagama prikupili 8,6 miliona postova.

6. Chevrolet Camaro – 4.686.969 deljenja

blank
Foto: autorepublika.com

Za neke je iznenađujuće što se Camaro našao ispred Corvettea, a još je više iznenađujuća razlika koju je ostvario. Ipak, ovo nije najpopularniji „muscle“ model na Instagramu.

5. Jeep Wrangler – 5.137.019 deljenja

blank
Foto: autorepublika.com

Nimalo ne čudi što je Wrangler najpopularniji terenac na listi. Ujedno, jedini je SUV koji se našao u plasmanu, jedini Jeep i jedini proizvod Fiat Chryslera.

4. BMW M3 – 5.817.457 deljenja

blank
Foto: autorepublika.com

Najpopularniji BMW je ujedno i najveća bavarska ikona – M3.

3. Nissan GT-R – 7.019.123 deljenja

blank
Foto: autorepublika.com

Skok s četvrtog na treće mesto je veoma značajan: Nissan GT-R je prikupio gotovo dva miliona fotografija više od BMW-a M3. S više od sedam miliona deljenja na Instagramu, GT-R je jedini Nissan na listi. On je jedan od čak osam kupea i jedan od pet automobila s više od 500 ks.

2. Honda Civic – 7.402.365 deljenja

blank
Foto: autorepublika.com

Još jedna ikona, ali ovog puta se ne radi o modelu sa stotinama konjskih snaga, niti robusnom SUV-u. Dakle, u ovom slučaju nema ekstrema. Ovaj plasman ne treba da čudi jer je Civic drugi najprodavaniji model u SAD, s više od 325.000 plasiranih primeraka. Pored toga, radi se o jednom od najpopularnijih automobila kod tjunera.

1. Ford Mustang – 11.947.872 deljenja

blank
Foto: autorepublika.com

„Njegovo veličanstvo“, Ford Mustang, apsolutni je suveren na Instagramu s gotovo 12 miliona podeljenih fotografija. Ljudi vole Mustang, definitivno, mi takođe.

Izvor: AutoRepublika/ Veygo magazine