fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Saveti uz koje možete uštedeti do 20 odsto goriva

Visoke cene goriva naterale su vozače da na sve načine pokušaju da uštede.

blank
Foto: Dreamstime

Mnogi zbog toga voze manje i posežu za alternativnim metodama prevoza kako bi smanjili troškove vezane za automobil. Kako biste to izbegli poslužite se jednostavnim trikovima kojima ćete i na samom automobilu uštedeti značajnu svotu novca.

Neki od načina su da isključite klima uređaj i vodite računa o ispravnom pritisku u gumama, jer se godišnje tako može uštedeti i do 250 eura, pišu 24sata.

Klima uređaj je danas nezaobilazan deo opreme u svakom modernom automobilu, ali realno gledano, on nam je retko kada zaista neophodan. ‘Paklene vrućine’ svake godine traju samo nekoliko sedmica, sve ostalo je moguće preživeti i bez klima uređaja koji, u zavisnosti od automobila, može da troši i više od dvije litre goriva na 100 kilometara.

Povećana potrošnja zbog tog uređaja posebno je izražena u gradu i u automobilima sa zastarelim tipovima ručnih klima uređaja. Dodatno znojenje u njima itekako se isplati. Ali i spušteni prozori takođe ‘troše’ gorivo. Oko 0,2 l/100 km pri 80 km/h.

Veliki potrošač goriva su i gume, pre svega zbog nedovoljno pritiska u njima. Istraživanje koje je sproveo „Bridgestone“ pokazuje da se svake godine u zemljama Evropske unije zbog preniskog pritiska u gumama potroši se neverovatnih 5 milijardi evra goriva. Još pesimističnija studija jednog škotskog vulkanizerskog lanca govori o 1,2 milijarde izgubljenih eura godišnje samo u Velikoj Britaniji. U zavisnosti od pritiska, vrsti guma i automobila, nedovoljno naduvane gume mogu koštati od pet i 15 odsto više goriva.

Pametnim korišćenjem klima uređaja, ili potpunim odustajanjem od njegovog korišćenja te redovnom proverom pritiska u gumama vozač prosečnog automobila može da uštedi oko 1,5 litara goriva na 100 kilometara. Na godišnji prosek oko 15 hiljada kilometara to je 225 litara. Ušteda je to ‘koja se oseti’.  Takođe, osim ekonomičnog korišćenja klima uređaja i pravilnog ‘pumpanja’ guma, male količine goriva mogu da uštede i redovne promene potrošnih delova poput ulja, filtera i svećica, a i do pet odsto manje goriva auto će trošiti ako sa krova skinete bilo kakve nosače.

Takođe, u vožnji je pametno razmišljati unapred prilikom dolaska na raskrsnicu ili u krivine te minimalno koristiti kočnicu ili gas, odnosno treba se potruditi zadržati što veću brzinu kretanja pri ulasku u krivinu (naravno u situacijama i krivinama koje to dozvoljavaju), kako bi se pri izlasku iz nje potrošilo što manje goriva na ubrzanje.

Za kraj, u otvorenoj vožnji ili na autoputu preporučuje se korišćenje tempomata, koji će održavati konstantnu brzinu i potrošnju goriva. Ipak, radi bolje potrošnje, ne preporučuje se njegovo korišćenje na uzbrdicama.

Izvor: 24sata.hr