fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Sam u tunelu dugom 17 km: Kako je jedan vozač ignorisao više od 63 crvena svetla na semaforima?!

Koliko crvenih svetala vam je potrebno da biste shvatili da ne smete da vozite zadatom rutom? Uglavnom jedno! Međutim, nemačkom vozaču (25) nije bilo dovoljno ni 63 jer je tek na 64. shvatio da nešto nije u redu.

blank
Foto: Revijahak.hr

Kako prenosi Revija HAK, on je vozio zatvorenim tunelom Gotthard, dugačkim gotovo 17 kilometara i nije stao na ni jedno od 63 crvena svetla. Tak kada je ugledao 64. i rasvetu na drugom kraju tunela shvatio je da nešto nije u redu. Zatim se okrenuo na dve pune linije i vratio.

Incident se dogodio u noći s ponedeljka na utorak, kada je policija u švajcarskom kantonu Uri otkrila da je automobil nemačkih registarskih oznaka ušao u zatvoreni tunel Gotthard. Nemačkom vozaču nije bilo čudno da tunel prolazi sam, odnosno da nema drugih vozila.

Tokom vožnje niko nije povređem, ali će 25-godišnjak ipak na razgovor s tužiocem, koji neće biti prijateljsko druženje. Zbog posebnog drumskog prevoza tunel Gotthard je bio zatvoren nekoliko sati. Na sreću Nemca, u vreme kada je on prolazio, posebni transport još nije bio u tunelu.

Izvor: Revijahak.hr