fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Sam je uklonio „ležeći“, dobio je kaznu i sada sledi sudski proces

Mnogi građani izražavaju frustracije sa ležećim policajcima, odnosno usporivačima na putu.

blank
Foto: Twitter.com/RLopez

S druge strane, saobraćaj je potrebno nekako usporiti, pogotovo u blizini škola. Događa se da se vozači zaborave pa krenu brže nego što su mislili, a onda sledi bolno otrežnjenje, odnosno udarac vozila u „ležeći“. Ako imate sreće, proći ćete samo sa povređenim ponosom i tiho opsovati, ali u težim slučajevima mogu nastati oštećenja na oslanjanju vozila koja će vas skupo koštati.

Kako piše Revija HAK, vozač iz okoline Čikaga je odlučio da samostalno ukloni usporivač saobraćaja iz svoje ulice. Naime, Nilolas Benitez je tvrdio da su „ležeći“ u njegovoj uličici preširoki i visoki – toliko da su mu oštetili automobil. Uzeo je stvar u svoje ruke, krenuo je u akciju, i sada je gomila asfaltnih ploča naslonjena na njegovu garažu. Ali, odmah su se pojavili i problemi.

„Ležeće“ ne možete da uklanjate sami. Benitez je zato dobio kaznu od 500 dolara za kopanje bez dozvole i prijavu za uništavanje gradske imovine. Nije mu pomogla ni tvrdnja da je usporivač prethodno napukao. Protiv njega se vodi i sudski postupak, a kazne će tek saznati.

Izvor: Revijahak.hr