fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Sa samo 96 dinara ovim autom možete da pređete 452 km

Foto: Kija

Nova „Kija soul e“ ima dve verzije. Jedna sa manjom baterijom od 39,2 kilovat-časova koja ima domet od 276 kilometara i sa većom od 64 kilovat časova koja ima domet od 452 kilometra.

Kako pišu „Novosti“, računica je jasna: Ako punimo bateriju noću, na kućnoj utičnici, u takozvanoj nižoj tarifi, a trenutna je cena kilovat-časa 1,5 dinara, to znači da bi nas maksimalno dug put sa jednim punjenjem baterije od 452 kilometra koštao 96 dinara!

Prethodni model „soula e“ smo isprobali u „realnom životu“ i potrošnja na 100 kilometara je iznosila oko jedan evro – kaže Milan Derbogosijan iz „Kije Srbija“ – Računali smo prosečnu cenu struje na obračunu na kraju meseca.

I po toj „realnijoj“ računici rezultat koji „e-soul“ postiže je sjajan.

Dakle, na poslednjem računu za struju, u aprilu ove godine, Milana Derbogosijana, prosečna cena kilovat-časa je 6,70 dinara. To znači da bi punjenje nove „kije e soul“ (64 kilovat-časa) koštalo tačno 428,8 dinara i da bi sa tim novcem mogli da pređemo 452 kilometra ili  94,86 dinara na 100 pređenih kilometara!

Nova baterija je za 25 odsto efikasnija od stare i to pokazuje da nam je i prošla računica sa starim modelom, tačna – kaže Derbogosijan iako smo mi i dalje uporni i istrajni u nameri da naš auto punimo samo noću po najnižoj tarifi!

„Kija“ je novi model ne samo unapredila po pitanju autonomije vozila već i po brojnim drugim parametrima. U ovoj,  trećoj generaciji urbanog krosovera, „Kija“ je ugradila i novi „Uvo konekt“ telematik sistem, izmenila dizajn, tu su sada i LED svetla, mnogobrojni detalji koji su ne samo estetski unapredili ovaj model već su poboljšali i aerodinamiku.

Automobil je duži za 55 mm i sada ima 4.195 mm. Širina je 1,800 mm.

Elektro-motor ima snagu od 204 KS sa maksimalnim obrtnim momentom od 395 nm. Ubrzanje od 0 do 100 km na čas je 7,9 sekundi. „Kija“ i na ovaj auto daje garanciju od 7 godina!

Nova „kija e soul“ bi trebalo da stigne na tržište Srbije sledeće godine. Poređenja radi, u Sloveniji ovaj model kođšta 42.000 evra. Slovenci daju subvenciju od šest, a mi od pet hiljada evra za kupovinu ovog vozila.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *