fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Sa ovih PET polovnih automobila morate biti posebno oprezni!

Želite da kupite polovan automobil? Pazite, osim zamki nepoštenih prodavaca, tržište ima i puno rizičnih modela koji se bore sa urođenim manama! Evo pet najrizičnijih automobila iz poslednjih godina.

Odabrali smo najproblematičnije modele poslednjih godina. Nismo uzeli u obzir 15-godišnje i starije automobile, jer u njihovom slučaju već postoje problemi vezani za starost i veliku kilometražu. Ovaj put smo se fokusirali na vozila stara tek nešto više od 10 godina i mlađa, koja su posebno popularna na tržištu polovnjaka.

5. Toyota Avensis II (2003-08)

blank
Foto: automobili.ba

Iznenađenje? Na . mestu Toyota, koja je poznata po svojim čvrstim i izdržljivim automobilima, uvrštena je na našu listu najgorih automobila poslednjih godina. Činjenice su da trajnost Avensisa II nije velika. Model je doživeo dosta kvalitetnih kvarova koji su trajali tokom celog razdoblja proizvodnje. Zbog toga je automobil uvršten na našu listu (proizvodnja je završena 2008.). I iako su benzinski motori u početku imali problema sa velikom potrošnjom ulja (uglavnom 1.8 i 2.0; sa prelaza 2005./06. bio je bolji). Još je gore sa dizelima. Motori 2.0 sa ugrađenim blokom od livenog gvožđa (116 KS) na početku nisu bili loši, dok verzije 2.2 (iz 2005.) i 2.0 (od facelifta 2006.) – aluminijski blok. Bore se sa problemom sagorevanja dihtunga glave i deformacije obloge cilindra (skupa popravka i može se napraviti samo jednom!). Osim toga, puno manjih problema, poput nekvalitetnih presvlaka, problema sa prednjim svetlima (halogeni i ksenonski) i vešanjem (netrajno zadnje vešanje u karavanima). Moramo, međutim, dodati da je naslednik, Avensis III, već poboljšan model.

4. Volkswagen Golf VI (2008-12)

blank
Foto: automobili.ba

Naizgled savršen kompakt. Promišljen, prostran, koristan, jeftin servis, jeftina popravka (mnogi delovi po atraktivnim cenama, mnogo mehaničara na našem tržištu poznaje VW tehnologiju). Nažalost, što bolje istražite, više dolazite do zaključka da slika Golfa VI nije toliko savršena kao što se čini na prvi pogled. Čak i mali TSI motori (1.2 i 1.4) predstavljaju rudnik problema vezanih za izdržljivost pogonskog lanca, varijatora i klipova (loma), dok veliki – 1.8 i 2.0/211 KS (EA888) – pojedu motorno ulje. Pokazalo se da su dizelski motori sa CR ubrizgavanjem nešto bolji od onih sa PD-om, ali takođe nisu bez nedostataka (npr. S DPF -om, turbinom ili ubrizgavanjem), a svi su uključeni u skandal sa Dieselgateom, što znači da imaju neispravan kontrolni softver. Da, možete otići u ovlašćeni servis i preneti “pravnu” verziju (ispravljenu), ipak korisnici kažu da su se nakon takve akcije mučili, primeri, sa većom potrošnjom goriva, lošijom dinamikom i kvarovima EGR ventila. Oprez se takođe savjetuje kod automobila opremljenih DSG menjačima (rizik od skupih popravki). Treba spomenuti i slučajeve korozije, problemi sa elektronikom i … mnogo uvezenih automobila sa vraćenom kilometražom, koji se na našem tržištu prodaju kao “savršeni”, “extra stanje”, “bez greške”…

3. Mercedes A Klasa II (2004-12)

blank
Foto: automobili.ba

Prva generacija A klase od samih početka je imala brdo problema. Prvo su imali problema sa polaganjem „testa severnog jelena“, a zatim su otkrili kvalitativne nedostatke, uključujući ozbiljne probleme sa korozijom. Danas su ovi automobili često pogodni samo za metalni otpad. Uz izdržljivost Mercedesa A-klasa druge generacije bio je malo bolji, ali još uvek je daleko od savršenog! Postoje različiti problemi – od manjih (npr. oštećenja brave na vratima prtljažnika, škripanje unutrašnjosti), preko srednje težine (zaglavljeno paljenje, kvar senzora ugla upravljača, oštećenja modula brave) i do ozbiljnih (npr. skupi kvarovi na dizelima i CVT menjačima. Pored toga, troškovi uklanjanja mnogih kvarova su visoki (često je to nivo automobila više klase). Razlog? Specifična konstrukcija sendviča – motor i pogonski sistem umetnuti su duboko u karoseriju automobila, a pojedine komponente su slojevite. Tokom popravke, ponekad morate rastaviti motor.

2. Volkswagen Touran I (2003. -15.)

blank
Foto: automobili.ba

Deset godina stari Touran još uvek može izgledati lepo, no ipak je jedan od onih modela koje zbog velikih kvarova ne treba odbiti. Kod starijih modela (pre drugog facelifta – 2010.) dizel motori stvaraju ozbiljne probleme (vrlo su često modifikovani), a vrsta kvarova zavisi od verzije i serije motora – moguće su: pukotine glave, kvar sistema ubrizgavanja i elektronike. Ispod haube modela nalazila se i nesretna verzija motora 1.9 TDI sa oznakom BXE, u kojoj se čaure često okreću. 2010. godine uvedeni su 1.6 i 2.0 CR turbodizelaši, nešto bolji što se tiče trajnosti, ali ne i bez nedostataka. U slučaju benzinskih automobila, takođe nije baš zanimljivo. Da, među starijim automobilima postoje varijante sa dobrim benzincem 1. 6 8V sa 102 KS, ali što je agregat mlađi, lakše je pronaći neispravan 1.4 TSI motor serije EA111 (od 2006; zamenio je ne baš uspešne varijante 1.6 i 2.0 FSI). Od 2010. godine u ponudi se pojavio jednako problematičan 1.2 TSI motor (takođe serija EA111). Mnogi vozači se bore sa kvarom mehatronike u DSG kutijama (teški i skupe popravke) i iako su delovi široko dostupni (mnoge zamene po razumnim cenama), ne može se sve popraviti po niskoj ceni.

1. BMW serije 5 E60 / 61 (2003-10) i serije 5 F10 / 11 (2010-17)

blank
Foto: automobili.ba

Pobednik naše liste, tj. najgori model poslednjih godina! “Petica” serije E60 / E61 (2003-10) i F10 \ F11 (2010-17) može dovesti do finansijskog kolapsa mnogih potencijalnih kupaca. Krenimo od starije verzije iz 2003-10 (na slici), koja još uvek ima visoke ili vrlo visoke troškove rada. Nastaju iz različitih izvora. Prvo, složenost strukture. Imamo puno aluminijskih elemenata (delovi karoserije, vešanje) i veoma obiman električni sistem. I danas je za automobil potreban mehaničar sa odgovarajućom opremom i znanjem o BMW automobilima. Osim toga, “petica” E60 (limuzina) / E61 (karavan) ima mnogo žarišta. Elektronika se pokvari (npr. kontroleri), sistem upravljanja je neadekvatan, automatski menjač je neispravan, kompresori i senzori vazdušnog vešanja otkazuju. Knjiga se može pisati o kvaru 2-litrenog dizela – i ranije označenog M47 (npr. polomljena radilica), te kasnijeg N47 (uključujući nestabilan pogonski lanac, sistem ubrizgavanja). Benzinski motori takođe nisu oslobođeni nedostataka. Dok je glavni problem verzija M54 (2.2, 2.5, 3.0 R6) preterana potrošnja ulja, novije verzije N52, kao i verzije N53 i N54 sa direktnim ubrizgavanjem goriva, bore se sa ozbiljnim i skupim problemima. “V8” takođe nisu baš izdržljivi.

Naslednik od 2010. do 17. nešto je bolji (stabilnija elektronika, bolja izrada), ali događaju se i ozbiljni kvarovi. Motori i dalje imaju problema. U modernom 2.0T benzinskom motoru (N20; 520i, 528i) dolazi do velike potrošnje ulja, pogon pumpe za ulje je nestabilan. Kod dizelaša se kvare turbine u 525d (2.0), a kao da to nije dovoljno, izveštaji o požarima počeli su se pojavljivati ​​oko 2017. godine. Razlog: neispravan hladnjak EGR ventila na 2010-17 R4 i R6 dizelaša. Osim toga, delovi prednje osovine koji se brzo troše (delimično zahvaljujući run flat gumama), pneumatski mjehovi nisu baš izdržljivi. Napomena za verzije opremljene xDrive – kvarovi menjača (preporučuje se izmena ulja).

Izvor: automobili.ba