fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Sa 75 godina prvi put vozio preko 320 km/h (VIDEO)

Maksimalna dozvoljena brzina na javnim saobraćajnicama je u većini zemalja 130 km/h, ali ipak mnogi u vlasništvu vole da imaju tjunirani supersportski auto.

blank
Foto: Screenshot YouTube

Jedan od njih je Barry Bigwood iz Južne Afrike. Ponosni je vlasnik Nissana GT-R iz 2012. godine, jednog od najboljih supersportskih automobila uopšte. Ipak, on je odlučio da ga tjunira, pa je auto 2015. godine poslao u Veliku Britaniju.

V6 sada ima 4.1 litra zapremine, a nakon modifikacija vrti se do 8000 o/min. Nove su i turbine, a auto može da vozi na etanol. Zbog ogromne snage radilo se i na menjaču. Procenjuje se da motor ima oko 1200 KS, piše Index.hr.

Auto je u međuvremenu dorađivan, pa je Nissan na trci ubrzanja skinuo skalp Bugattiju. Ipak, Bigwood nije nikad imao priliku da isproba koliko je Nissan zaista brz. „Ne utrkujem se, ali tu i tamo radim bezobrazne stvari“, priznao je.

Zato je sada odlučio da vozi 800 km do aerodroma Uppington gde će na gotovo pet kilometara dugoj pisti moći da isproba auto i vozi ga preko 320 km/h. Smešak na njegovom licu govori sve.

Izvor: Index.hr