fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Rizične verzije polovnih automobila – II deo

Kako učiniti da radost kupovine automobila traje duže nego do prve posete automehaničaru, kada se ispostavi da “početno ulaganje” dostigne vrednost kupovine ili što je još gore premaši uloženi novac?

blank
Foto: automobili.ba

U nastavku teksta donosimo vam nastavak liste najrizičnijih polovnih automobila i njihovim verzijama iz nekoliko poslednjih godina.

5. Mini II (2006-16)

Reč je o malom automobilu i od njega niko ne očekuje prostranu unutrašnjost, a i prtljažnik je zapremine 160 litara. U svakom slučaju, pre kupovine dobro isprobajte unutrašnjost da li vam odgovara. Svi benzinci (1.4 i 1.6) su serije Prince, tako da se morate nositi sa greškama, uključujući verzije razvodnog lanca, vođice ventila i verzije sa turbo punjenjem. Dizel 1.6 uopšte ne odgovara karakteru modela, ali još uvek neće biti na listi preporučenih (to su primerci sa 16 ventila koji imaju problema sa sistemom podmazivanja i lancem). Ostaje dizel 2.0, koji je ukoliko ima razumnu kilometražu sigurna kupovina. Kod MINI modela postoji nekoliko problema: brzo trošenje suspenzije, diferencijalna buka.

4. Ford Focus II (2004-11)

Kompaktni Ford nije loš automobil – izvrstan je za vožnju, kupci mogu birati između nekoliko praktičnih karoserija i desetak verzija motora (od 80 do … 350 KS). Međutim, ovaj automobil se nije slučajno pojavio na našoj listi. Glavni problemi odnose se na vrlo popularne 1.6 motore (ovo su 16-ventilski primerci u kojima se lanac koji povezuje bregaste osovine brzo istroši, ali sistem podmazivanja i turbina uzrokuju još veće probleme) i 1,8 – zastareli Fordov dizajn. Još problema: elektrohidrauličke pumpe servo upravljača i vešanje.

3. Nissan Almera II (2000-06)

Nissan Sunny i Almera I 1990-ih bili su merilo pouzdanosti. Mnogi korisnici tih automobila kasnije su kupili Almera II, a sa tim modelom su došli i problemi. Svi su se navikli na koroziju, to je malo bolje nego kod prethodnika, ali između ostalog obratite pažnju na šasiju. Benzinski motori (1,5 ili 1,8) QG su serija, sa malim uljnim rezervoarom i sklonošću potrošnji ulja. Možda dizeli? Francuski 1.5 dCi dominira – nažalost, ovo je početak proizvodnje ovog motora, pa su problemi sa ležajevima (habanje) i dodacima veliki. Turbodizel 2.2 je retkost, u starijim verzijama pumpa visokog pritiska, regeneracija ponekad košta koliko i automobil.

2. Kia Carnival II (2005-14)

Veliki kombi dužine 4,8 m, u konkurenciji modela kao što su Ford S-Max ili Renault Espace. Možete li računati na puno prostora? Nakon sklapanja zadnjih sedišta, na raspolaganju je 2840 litara, iza 3. reda svega 172 litre, ali carnivalski korisnici nisu najveća briga. Gotovo svi „primerci“ koji se nude u prodaji imaju stari dizel 2,9. Znatan nedostatak je i znatna potrošnja goriva (čak 12-15 l / 100 km). Veći je problematični pogon pumpe za ulje, što može dovesti do havarije motora. Sistem električnih kliznih vrata takođe veoma često zaštopa.

1. Jeep Grand Cherokee II (1999-2004)

Izvrsna kombinacija udobnosti (uprkos dvema krutim osovinama) i mogućnosti vožnje izvan saobraćajnica. To je, naravno prednost, posebno kada uzmemo u obzir da efikasan automobil možete kupiti za par hiljada eura. Pa gde su problemi? U ceni popravke neprimerene vrednosti automobila, posebno za dizel. Stariji motor je 3,1-litreni VM agregat – on ima mnogo toga zajedničkog sa zastarelim 2,5 dobro poznatim, koji  mehaničari nisu voleli (dodan je jedan cilindar): OHV (overhead valve – ventil iznad glave) razvod, pogonski zupčanik i odvojene glave za svaki cilindar. Konstrukciju je teško popraviti. Problemi puno modernijeg dizela 2.7 (također R5) uključuju pucanje glave (skupa popravka).

Nastaviće se…

Izvor: automobili.ba