fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Range Rover Sport na zimskim gumama ne uspeva da se popne uz snegom prekrivenu ulicu (VIDEO)

Ovaj Range Rover nije mogao da se nosi sa snegom prekrivenom ulicom. Kako se vidi iz snimka, automobil je koristio veoma cenjene Michelin Alpin (zimske) gume.

blank
Foto: Screenshot Youtube

Na priloženom snimku se vidi da je vozač pokušavao da ubrza kako bi uspeo da savlada ulično brdašce. Pokušaj nije dobro završio.

Britanski SUV ima pogon na sve točkove i brojne sisteme podrške koji bi trebalo da pomognu u ovakvim izazovima. Neki će reći da je vozač zakazao, ali to nije sasvim tačno.

Ljudi upoznati s terenskom vožnjom bi verovatno pronašli način da pređu ovu deonicu bez većih problema, ali kupac takvog automobila verovatno neće trenirati na blatnjavim deonicama off-road relija. Zato kupuje moderan i skup model da bi sigurno i brzo savladao prepreke na putu, bez obzira na vremenske prilike. Dakle, treba uzeti u obzir da se Range Rover Sport jednostavno neće nositi s izazovom. Moguće je da je ispod snega već bio sloj leda koji je onemogućio uspešno savladavanje brdašca. Osim toga, ovaj model je težak od 2 do 2,5 tone, što je takođe doprinelo ovom rezultatu. Lakši 4×4 automobili bi imali veću šansu.

Izvor: Automobili.ba