fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Ralf Brandstätter preuzima rukovodstvo Volkswagena od Herberta Diessa

Nakon postavljanja strateških temelja u poslednjih nekoliko godina, s doslednom orijentacijom prema e-mobilnosti i stvaranju struktura za digitalizaciju automobila, kompanija sada jača vodeće upravljačke strukture koncerna Volkswagen i marke.

blank
Foto: Volkswagen AG

Volkswagen grupa je objavila da je došlo do promena u rukovodstvu marke VW i same Grupe, jer će od 1. jula 2020. godine Ralf Brandstätter, dosadašnji operativni direktor (COO) marke VW preuzeti funkciju izvršnog direktora (CEO) ove marke. On će naslediti dr. Herberta Diessa, koji je prethodno bio odgovoran za ovu, ali i ulogu direktora Volkswagen koncerna. Ovime će dr. Diess dobiti veću slobodu u svom radu kao izvršni direktor Grupe.

On će unutar upravnog odbora Grupe zadržati ukupnu odgovornost za Volkswagen putnička vozila i ukupni volumen prodaje grupe. Cilj je jače fokusiranje na odgovarajuće zadatke na vrhu Grupe i marke u tekućoj fazi transformacije automobilske industrije.

‘Ralf Brandstätter je jedan od najiskusnijih menadžera kompaoije. U protekle dve godine, on je već uspešno vodio Volkswagen kao COO i igrao je ključnu ulogu u oblikovanju transformacije marke’, rekao je izvršni direktor Volkswagen AG, dr. Herbert Diess.

‘Zato sam veoma zadovoljan što će Ralf Brandstätter preuzeti rukovodstvo u napredovanju s razvojem marke kao CEO sledeći dalekosežne strateške odluke u poslednjih nekoliko godina.’

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *