fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Prirodni osveživač za auto koji možete napraviti sami

U trgovinama se može naći široka ponuda mirisa za automobil koji će unutrašnjost limenog ljubimca osvežiti i učiniti je ugodnijom.

blank
Foto: Facebook/Ilustracija

Ali zašto sami ne biste napravili potpuno prirodan miris gotov za nekoliko sekundi?

Želite li da vaš automobil uvek lepo miriše i pruži vam udobnu vožnju, ne morate koristiti kupovne mirise koji često sadrže i hemikalije.

Napravite sami jeftini prirodni miris za auto, a bićete gotovi za pet sekundi.

Trebaju vam samo drvena štipaljka i eterično ulje po želji.

Štipaljku natopite sa nekoliko kapi ulje te je pričvrstite na otvor za ventilaciju, gde se i inače stavljaju kupovni tekući mirisi za automobil. Zahvaljujući protoku vazduha miris će se proširiti po unutrašnjosti automobila, prenosi portal Zadovoljna.hr.

Kako bi vam vožnja bila što ugodnija i manje stresna, izdvojili smo pet eteričnih ulja iz trgovina koja deluju opuštajuće, antistresno i smanjuju napetost te sadrže ekstrakte sledećih biljaka:

Crvena mandarina sadrži male količine N-metilantranilata, koji pokazuje snažna umirujuća svojstva. Umanjuje nemir, naročito kod hiperaktivne dece te pomaže kod nesanice, stresa i depresije.

Manuka deluje umirujuće, smanjuje stres i napetost, ublažava bolove te opušta napetost u mišićima.

Limunska trava smanjuje glavobolju i migrenu te ublažava grčeve u mišićima tako što smanjuje stres u tkivu te pomaže opuštanju mišića.

Lavanda, između ostalog, pomaže kod glavobolje, migrene i astme, a oteraće i insekte koji mogu zalutati u automobil.

Arapski jasmin deluje smirujuće te pomaže kod anksioznosti. Lepo se kombinuje sa citrusima, drvenastim uljima poput plavog čempresa i sandala.

Izvor: nezavisne.com