fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Prebio prijatelja jer nije znao menjati brzine

Postoje oni koji misle da samo pravi frajeri voze automobile sa ručnim menjačem. Za ručni menjač potrebni su znanje i praksa, a oni koji se sa njime ne mogu nositi zaslužuju batine, to očito misli jedan prestupnik koji je upravo zato prebio prijatelja.

blank
Foto: 123RF

Prema priči koju je objavio ScoopNashvile, incident se dogodio još 13. Juna, kada su se dva „prijatelja“ vozila kroz grad. Prestupnik je sam pozvao policiju i rekao da se njegov kolega pogubio, kao i da je vozio pod uticajem alkohola. Navodno nije hteo stati sa strane, pa ga je čak i uhvatila panika, ali svejedno neće podići tužbu protiv njega.

U međuvremenu je policija pronašla vozača, čije je lice bilo natečeno i puno modrica. Imao je i pištolj, za koji je rekao da mu je njime pretio suvozač, a ne da je on pretio drugima. Policija je počela sumnjati u priču prestupnika kad je videla da navodni napadač zaista nije pod uticajem alkohola, kao i da će zbog povreda, odnosno zbog nekoliko polomljenih kostiju lica, zaista morati ići u bolnicu.

View this post on Instagram

A post shared by It’s Scoop: Nashville (@itsscoopnashville)

Najveće iznenađenje je usledilo kada je optuženik dao izjavu. Naime, on je navodno još uvek učio voziti automobil sa ručnim menjačem, što je užasno iznerviralo njegova prijatelja suvozača. Bio je toliko frustriran njegovim neznanjem da ga je napao u vožnji udarcem u glavu, a potom ga je nastavio tući nakon što su zaustavili auto. 

Policija je uhapsila 22-godišnjeg suvozača pod sumnjom za oružani napad, a on je naknadno pušten uz kauciju od 5.000 USD. Suđenje bi trebalo da počne krajem avgusta, a zbog napada bi ovaj ljubitelj ručnog menjača mogao da završi u zatvoru na malo duži vremenski period.

Izvor: automobili.hr