fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Pre godinu dana zakopali su Toyotin dizelaš: Da li će da „zavergla“? (VIDEO)

Poznati ruski auto jutjuberi – „antitjuneri“ iz Garaže 54, pre godinu dana u zemlju su zakopali Toyotin 2CT dizel motor. I taman kada su na njega gotovo i zaboravili, neko od pratilaca se setio i podsetio ih da bi mogli da provere u kakvom je motor stanju.

blank
Foto: Screenshot YouTube

Kada su ga zakopavali, iznad zemlje su ostavili električne instalacije, dovod vazduha i hladnjak, kako bi mogli da utvrde da li će, posle godinu dana izloženosti atmosferskim uslovima, ovaj pogonski agregat moći da funkcioniše. Prvi pokušaj startovanja, međutim, nije bio uspešan.

Kada su motor otkopali i oprali ga od naslaga zemlje, trebalo je „izduvati“ vodu nakupljenu u cilindrima. Nakon toga, ostao je samo odgovor na pitanje: Da li će dizelaš da „zavergla“?

I pored toga što su mu neki delovi bili skoro potpuno neupotrebljivi, posle nekoliko pokušaja, motor je uspio da upali, prenosi Telegraf.

Bio je to samo još jedan od brojnih dokaza neuništivosti Toyotinih motora i automobila, koju su do sada testirali mnogi „auto-zaluđenici“ među kojima su najpoznatiji ekstremni testovi izdržljivosti kojima su nekadašnji autori megapopularnog TV auto šoua Top Gear, Klarkson, Hamond i Mej podvrgavali pikap Toyota Hilux.

Izvor: nezavisne.com