fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Porsche gradi svetlosni kanal, test centar za razvoj farova

Porsche je objavio da njihov razvojni centar u nemačkom gradu Weissachu proširuje svoje kapacitete izgradnjom testnog centra za razvoj prednjih svetala.

blank
Foto: Porsche
Prema trenutnim planovima svetlosni kanal Porschea bi trebao započeti sa radom krajem 2022. godine

Kako piše Tportal.hr, pored 100 metara duge asfaltirane staze, odnosno ispitnog polja za procenu svetlosti, zgrada veličine 2700 m² će uključivati područje za analizu i ispitivanje, kao i laboratoriju za merenje svetlosti. Prema trenutnim planovima ovaj svetlosni kanal bi trebalo da počne s radom krajem 2022. godine.

Porsche je uvek sledio načelo da modeli ovog proizvođača sportskih automobila budu prepoznatljivi iz daljine. Optika farova igra važnu ulogu u tome. ‘Tehnologija u području tehnologije automobilske rasvete se brzo razvija. Izgradnja modernog svetlosnog kanala u razvojnom centru u Weissachu je zato logičan korak kako bismo našim vozilima i dalje dali identitet i odličan noćni vid kao deo rasvetne tehnologije. To nam omogućava postepeno daljnje razvijanje strategije rasvete u Porscheu’, objašnjava Michael Steiner, član uprave za istraživanje i razvoj u Porsche AG.

Do sada je laboratorija za svetla u razvojnom centru Porschea, kao i odeljenje za procenu svetlosti imala ispitnu deonicu dugu oko 30 metara. Spoljašnje merno odeljenje se koristi za noćna merenja i za procenu raspodele farova.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *