fbpx

Zanimljivosti o automobilima

PET polovnjaka koje nikako ne treba kupovati!

Polovnjaci koje bi trebalo izbegavati po svaku cenu.

Ako planirate da živite sa automobilom duži vremenski period, pouzdanost je najvažnija stvar na koju morate da obratite pažnju.

A kako biste izbegli nepouzdane automobile, dobar početak mogu da budu izveštaji samih vlasnika.

Consumer Reports (neprofitna organizacija koja potpuno nepristrasno proverava kvalitet mnogih proizvoda) sakupio je najlošije modele iz protekle decenije koji mogu da se nađu na tržištu polovnih vozila i tako mnogim kupcima polovnjaka olakšao život.

Ovo su modeli koje bi trebalo izbegavati.

5. Ford Focus

blank
Foto: PIxabay.com

Uprkos odličnoj prodaji, Focus počinje da nailazi na ozbiljne probleme nakon 2013. godine. Izveštaji kupaca preporučuju preskakanje modela proizvođenih od 2012. do 2016. godine zbog problema sa menjačem.

4. BMW Serije 5

blank
Foto: Promo

Najgori modeli proizvođeni su između 2008. i 2012. godine, a posebno se izdvajaju oni iz 2011. i 2012. godine koji su čak i opozvani zbog problema sa curenjem gorica.

Električni sistemi i napajanje su takođe doprineli lošoj reputaciji.

3. Mini Countryman

blank
Foto: autotras.com

Modeli proizvedeni između 2007. i 2011. godine imali su najgore ocene kupaca koje auto može da ima. Problemi sa menjačem bili su najčešće spominjani.

2. Mercedes GL

blank
Foto: Promo

Malo ko bi očekivao da modeli ovog proizvođača dolaze sa ozbiljnim problemima. NA žalost mnogih, GL modeli su imali mnoge probleme kada su vozila između 2013. i 2015. godine u pitanju.

Izveštaji pokazuju da su mnogo bolji izbor E klasa i S klasa, ili neki od novijih SUV modela.

1. Ford Fiesta

blank
Foto: Pixabay.com

Modeli od 2011. do 2014. godine posebno su se izdvajali kao loši. Glavni problemi odnosili su se na menjač, integritet vozila i audio sistem.

Izvor: Telegraf.rs

Na našem sajtu u kategoriji „KVIZ“, zabavi se i proveri koliko dobro poznaješ omiljenu marku automobila. Klikni „OVDE“.