fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Polovni automobili koje ćete teško prodati

Na tržištu polovnjaka postoje automobili koji su očito jeftiniji od automobila istog godišta i sličnog tehničkog stanja, iako često imaju dobar kvalitet. To su automobili, čija kupovina ne mora biti greška, no gotovo uvek ćete izgubiti prilikom preporodaje. Ne samo novac, nego i vreme, jer morate dugo čekati na novog vlasnika. Ako želite izbeći takve situacije, uvek proverite koje automobile nije pametno kupiti samo iz ovog razloga.

blank
Foto: autovisie.nl

Primer je sledeći. Tražite određeni automobil i pripadate maloj grupi potencijalnih kupaca. Takvih automobila na našim oglasima često nema puno, pa je teže pronaći zanimljiv primerak. Počinjete pregledavati tj. one najskuplje i odlučujute se za kupovinu. Nakon nekoliko godina želite prodati automobil i naravno izgubiti što manje. Dakle, stavljate ga na oglas po visokoj ceni i u potpuno ste istoj ulozi kao i osoba od koje ste kupili automobil. Morate pričekati poštovaoca upravo ovog modela koji će ga kupiti upravo zato što je izbor bio mali i zato što je tražio nešto jedinstveno.

Ovaj primer navodimo sa razlogom. Jer ako kupujete automobil kojeg je teško prodati, morate ga kupiti jeftino, izgubiti što manje i relativno lako prodati. Ljudi koji vole ovakve automobile često mesecima čekaja i jedan jedini telefosnki poziv ili poruku u mail boxu. Znači li to da se ne isplati kupovati one koji koštaju više? Ne potpuno. U slučaju takvih automobila često morate pregovarati o nabavnoj ceni. Vrlo često su neprodani automobili oni na kojima možete sniziti cenu čak i do nekoliko hiljada. A kakvi su to automobili?

Italijanska “Egzotika”

Alfa Romeo je marka koju volite ili mrzite. Bez obzira na emocije, za svaki model postoji kupac, jer ako postavite jeftinu cenu, brzo će promeniti vlasnika. Nažalost, vlasnici Alfe znaju koliko je teško pronaći dobar primerak. Prodaja Alfe Romeo 159 nije veliki problem, Brera pronalazi vlasnika koji često ima drugi automobil, a nju će tretirati kao hobi, međutim, Alfa Romeo 166 već je veliki problem. Opet alfisti su u puno boljem položaju od ljubitelja Lancie.

Iako se gotovo svaki relativno moderan Lancia model može kupiti bez većih problema, vrlo ga je teško prodati. Zamislite koliko često na pretraživačima neko traži pojam Lancia. Lancia pripada jednoj od marki koja se praktično povukla sa našeg tržišta. Da, još uvek prave automobile. I da, mogu se servisirati u Fiatovoj mreži ovlašćenih zastupnika. Ali kupovina prednjeg svetla, blatobrana ili poklopca prtljažnika obično se svodi na pretraživanjem auto otpada ili prilično skupi novi deo. Ako je model popularan, poput Ypsilona ili Lybre, situacija je povoljnija u odnosu na modele poput Musa, Phedra ili Thesis.

Ako ste opet kupili Ford i želite ga prodati, nema nikakvih problema, ali pod uslovom da je jedan od popularnih modela. Inače kada se radi o modelima koji se uglavnom nude u SAD-u poput Edge ili Explorer, desi se da nove vlasnike čekaju duže vreme.

Mišljenje o francuskim automobilima je mit. Istina je da imaju svojih problema, ali popularni modeli imaju i niže cene od nemačkih ili japanskih konkurenata, a na njima ne gubite previše. Problem su oni manje prepoznatljivi kojih skoro da više i nema na našem tržištu poput Renault Vel Satisa i Avantime ili Citroen C6.

Nema problema sa Fiatima, ali samo sa popularnim modelima. Ako želite prodati Cromu, konkurencija je blizanac i puno lepša i poželjnija Alfa Romeo 159. Takođe, nije lako prodati modele kao što je Fiat Idea. Reč je o jednostavnom automobilu, samo je pitanje: ko će u pretraživaču uneti “Fiat Idea”. Ako neko i traži ovaj model, pre će kupiti puno bolje opremljenu Lancia Musu. Barem vam to govori zdrav razum.

Marke koje više ne postoje su veliki problem

Marke koje više ne postoje uključuju Rover i Saab. Delovi za britanski automobil nestaju, a prodaja Rover je noćna mora. Ne zato što je loš, već zbog problema sa servisiranjem, što takođe rezultuje sa lošim tehničkim stanjem. Srećom, za Saab modele se većina rezervnih delova još uvek može pronaći, ali postoji zabrinutost i korisnici takođe dugo moraju čekati kupca. Pogotovo kada govorimo o najboljim modernim modelima, poput 9-5 (do 2005.) ili 9-3 (do 2002.). Zbog starosti su i oni sve manje zanimljivi.

Popularni Jeep i Chrysler se prodaju, ali automobile Mercury, Saturn, Dodge ili Pontiac nije lako prodati.  Chevrolet je druga priča, jer neki automobili dolaze iz SAD, a drugi iz Evrope.

Popularni brendovi su ponekad znali ponuditi neobične modele, što se u praksi pokazalo totalnim neuspehom. Prvo što nam je palo na pamet je Opel Signum, u praksi Vectra, samo manje praktičan. Kao još jedan neobičan model možemo navesti Jaguar X-Type, koji se potpuno razlikuje od luksuznih britanskih automobila. Ne samo da je jeftin za popravak, već je i mali, dostupan sa dizel motorom ispod haube i u karavanskoj verziji. Za takav automobil potreban vam je strastveni ljubitelj. Slično je i sa Lexusom CT200h, koji je u praksi Toyota Auris, ali puno skuplji i možda postoji zabrinutost oko servisiranja.

Marke i modeli se mogu redom nabrajati. Na primer, Audi A2 o kojem vlada dobro mišljenje, ali se ne podudara sa onim šta kupci traže. Prodaja relativno mladog Ford EcoSporta može biti popriličan izazov. Honde se cene, ali morate imati sreće da ih prodate. Hyundai se više ne mora boriti za popularnost, ali to još uvek rade modeli poput Sonate, Genesis, Matrix ili Veloster.

Mercedes koji je povezan sa klasičnim modelima nikoga ne iznenađuje, ali R-klasa pomalo zbunjuje. Možemo dugo nabrajati, ali krenimo dalje.

Neki modeli su možda popularni i poznati, ali neki su dostupni u zastrašujućim verzijama. Na primer, Alfa Romeo 156 je klasika, ali verzija Crosswagon je automobil za nekoga ko želi baš taj, jer je Alfa poznata po sportskom karakteru, a automobil je off-road.

Prva generacija Peugeota 508 u RXH verziji je takođe svojevrsni čudak Izgleda poput crossovera, hibridni je ali dizelski. Jedinstvena kombinacija koju možete jeftino kupiti i uživati, ali i puno izgubiti.

Čudne verzije takođe uključuju SUV-ove, pa čak i SUV-ove sa pogonom na prednje točkove. Jednostavan primer su “kastrirani” džipovi, čija je cena niža od verzija sa 4×4 pogonom. Čak je i tipične SUV-ove poput Forda, Volkswagena, Nissana, Forda i Toyote lakše prodati sa pogonom na sva četiri točka nego sa pogonom na prednja dva.

Izvor: automobili.ba