fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Polovni Volkswagen Passat B6 (2005-2010) – vodič za kupca

Mnogo je napisano o problemima sa kvalitetom Passata B6. Isplati li se to jeftino kupiti i u njega dodatno uložiti? Evo mišljenja vlasnika polovnih Volkswagen Passat B6.

blank
Foto: automobili.ba

Prošlo je 15 godina od premijere 6. generacije Passata, u koju je Volkswagen polagao velike nade. U svakom je pogledu trebao nadmašiti svog prethodnika (B5). Međutim sve je teklo idealno, dok se razgovor svodio na nove automobile u izložbenom salonu. Passat B6 bio je stvarno velik (dug 477 cm), dok je dizajnerski ličio luksuznom modelu Phaeton. Sličnost sa modelom Phaeton možemo pronaći u prednjem delu karoserije i u dizajnu kontrolne table. Uprkos održavanju tipične vrednosti međuosovinskog razmaka, nemački predstavnik srednje klase imao je prostranu unutrašnjost i prostrane prtljažnike u poređenju sa svojim konkurentima.

Volkswagen je morao brzo shvatiti da je izmenio jedan od svojih ključnih modela i da je morao kontinuirano otklanjati niz kvarova koji su uticali na Passat B6. Iz tog su razloga, nakon samo 3 godine, izvršene značajne podešavanja u rasponu motora, a i napravljene su manje prepravke na kontrolnoj tabli. Nije puno pomoglo, jer je “zakrpa” Passata B6 kao automobila visokog rizika ostala u njemu do kraja. Još jedan, ovaj put opsežni lifting dogodio se 2010. godine, ali modernizovani automobil postao je … sledeća generacija Passata (B7) . Kako se danas vidi opisana, 6. generacija? Kvar u njemu možda nije u potpunosti otklonjen, ali je li prikladno izbrisati ga na početku?

Pogledajmo šta korisnici misle o polovnom Passatu B6

Polovni Volkswagen Passat B6 – unutrašnjost

Na prvi pogled kokpit Passata B6 impresionira elegantnom linijom sa svetlim dodacima koji oživljavaju unutrašnjost. U reklamnim brošurama posebnu je pažnju privukla nadzorna ploča sa puno drvenih naglasaka, koji su odgovarali bež bojama kokpita i presvlakama sedišta. Ovakvih “luksuznih” Passata gotovo da nema na tržištu polovnjaka, a tipičan korisnik može računati samo na srebrnu središnju konzolu i tanku drvenu traku koja prolazi celom širinom unutrašnjosti. Loše opremljene verzije (npr. trendline) odbijaju malim prikazom u sredini. Ugradnja plastike ostavlja nešto za poželeti, kao i kvalitet često hvatanih elemenata sa kojih odlazi gumeni lak. U Passatu B6 nema ručice ručne kočnice. Svi su automobili opremljeni sistemom za aktiviranje električne kočnice nakon pritiska dugmeta na levoj strani (pored prekidača za svetlo).

Međutim u obzir morate uzeti činjenicu da je putovanje Volkswagenom srednje klase zaista ugodno. Svako sedište je prostrano, mnogi automobili imaju čak i električno podešavanje . U drugom redu je situacija vrlo dobra, iako neki konkurenti nude više prostora za noge ( Škoda Superb ) ili širine ( Ford Mondeo ). Podesivi prtljažnici sadrže 565 l (limuzina) i čak 605 l u Passatu Variant (karavan). Preklapanjem naslona zadnjeg sedišta povećava se prostor na impresivnih 1730 l. Bez obzira na verziju karoserije, prtljažnika Passata, krasi široki otvor za utovar. Plus moramo spomenuti funkcionalni otvor u sredini naslona kroz koji možete utovariti npr. skije ili dugačke predmete.

Polovni Volkswagen Passat B6 – motori

Passat B6 proizveden je tokom prelaznog perioda u rasponu motora VW koncerna. Postoji nekoliko prirodno aspirisanih verzija sa ubrizgavanjem u više tačaka (1,6 8 V) i direktnim  ubrizgavanjem (1,6 / 2,0 FSI) . Ova vrsta ubrizgavanja koristila se i u drugim benzinskim verzijama, tj. 4-cilindričnim sa turbopunjačem ( TSI: 1,4 / 1,8 / 2,0 ) i u Passatu VR6 ( 3,2 / 250 KS i 3,6 280/300 KS ).

Veće promene dogodile su se kod popularnih dizelaša. Do 2008. instalirani su uređaji sa jediničnim mlaznicama, tj. 1.9 TDI (105 KS) i 2.0 TDI (120-170 KS). Kasnije je 2-litrenu verziju pokretao common rail, ali razvijena maksimalna snaga nije se puno promenila (osim kod varijante sa 110 KS). Zauzvrat je 1.9 TDI motor zamenio moderni 1.6 TDI sa vrlo sličnim parametrima. Turbodizeli koji generišu najmanje 140 KS po želji su se kombinovali sa 4MOTION (4MOTION) , a u većini verzija bilo ih je moguće naručiti sa DSG menjač sa duplim kvačilom.

Turbodizelski motor 2.0 TDI prilagođen je Passatu. Jedina je šteta što je korisnicima stvarao ozbiljne probleme.

Polovni Volkswagen Passat B6 – tipični kvarovi

U slučaju Passata B6, posebno kada su u pitanju automobili iz prve tri godine proizvodnje, lista potencijalnih kvarova prilično je dugačka. Samo su slabe verzije 1.6 8V i 1.9 TDI “sigurne”, iako se ne preporučuju bez prethodne provere. U prvoj treba da kontrolišete nivo motornog ulja , u drugoj morate preventivno zameniti čaure (BXE) .

TSI motori takođe se bore sa izgaranjem ulja , a postoje problemi sa turbopunjačima i pogonskim lancima ( uglavnom 1,4 TSI ). Najspektakularnije greške dogodile su se vlasnicima Passata 2.0 TDI zbog kvara pumpe za ulje i turbopunjača. Uz to, bilo je slučajeva pucanja glave i postepenog gubitka rashladne tekčnosti , što je dovodilo do redovnog pregrejavanja motora. Mnogo verzija 2.0 TDI PD, koje su i danas u upotrebi, već su preradile glavu i zamenile uljnu pumpu. Troškovi povezani sa obnavljanjem DSG menjača posledica su velike kilometraže koju su do sada prešli. Passat B6 “voli” kvar elektronike, što se u nemačkim automobilima ne događa često. Vlasnici se uglavnom žale na električnu ručnu kočnicu i bravu upravljača – kvarovi mogu imobilizirati automobil.

Polovni Volkswagen Passat B6 – gdje je VIN broj?

VIN je najlakše pročitati na staklenom delu kućišta armaturne ploče u blizini vozačevog prednjeg brisača. Takođe je bio utisnut na desnoj bočnoj armaturi, pored desnog prednjeg amortizera. Uz to, na stubu na suvozačevom sedištu nalazi se nalepnica sa VIN brojem .

Polovni Volkswagen Passat B6 – stanje na tržištu

“Najlošiji” Passat B6, odnosno 2.0 TDI iz prvih godina proizvodnje i sa kilometražom preko 300 hiljada kilometara, prodaju se za manje od 3 hiljade eura. Dodavanjem još 1.500 eura se može odabrati u automobilima sa motorima nakon prvih korekcija (od 2006.), a budžet od 5.000 eura će vam omogućiti da pronađete zanimljivu verziju.

Polovni Volkswagen Passat B6 – ukratko

To je očito jedan od visoko rizičnih modela. Međutim, ulaganje u Passata iz poslednjih godina, uz izvršene velike popravke, može se isplatiti: za mali iznos dobivamo udoban i izuzetno prostran automobil. Kupovina, međutim, zahteva dugu pretragu. Šteta je što su jedine preporučljive verzije motora preslabe za ovu limuzinu.

Izvor: automboili.ba