fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Polovni Volkswagen Golf VII (2012 – 2020) – vodič za kupca

U svakoj generaciji Golfa možete računati na prostrani enterijer, izvrsnu ergonomiju i mnoge vrsta karoserija i motora. Nažalost, u poslednje vreme imaju problema sa trajnošću. Kako je sa 7-om generacijom?

blank
Foto: automobili.ba

Iako se 5. i 6. generacije Golfa mogu izjednačiti u mnogim pogledima, jer su obe koristile istu platformu (podnu ploču) i vrlo sličnu tehniku (naravno, delovi karoserije osim krova bili su različiti), Golf VII je napravljen ispočetka, piše portal automobili.ba.

O prethodnim generacijama Golfa nije vladalo dobro mišljenje, te je Volkswagen grupacija 7 generaciju postavila na potpuno novu modularnu platformu  (MQB, koja je takođe poznata i iz ostalih savremenih modela koncerna), sa promenjenim zadnjim vešanjem (u verzijama do 120 KS pojavila se torzijska greda, a kod jačih vešanja sa više karika). Međutim, tu nije kraj, jer su se ispod haube Golfa VII pojavili novi motori. Pre svega, umesto starijih i prilično problematičnih benzinskih motora 1.2 i 1.4 TSI serije EA111, pojavili su se novi motori EA211 sa zupčastim remenom. Dizel motori su takođe modernizovani- seriju EA189 zamenila je EA288.

Dodatne zabrinutosti mogle su se odnositi na činjenicu da je Volkswagen značajno smanjio 7. generaciju Golfa, npr. 37 kg je skinuto sa karoserije, 26 kg iz šasije i 6 kg iz električnog sistema. Ukupno je, upoređujući osnovnu verziju Golfa VI i VII (u vreme debija 2012. godine), razlika u težini bila čak 100 kg u korist novog modela! Je li to uticalo na kvalitet? Pomalo – priča se po kafanama! Na primer, o vetrobranskim staklima koja se lako ogrebu i o isprekidanim dihtunzima zadnjih vrata u verziji sa petora vrata (voda kroz njih curi u kabinu). Zanimljivo je da u novijim automobilima (od 2017.) mogu zamagliti i farovi, ali ti su automobili još uvek u garanciji. Opšteo gledano, međutim, nema većih problema. Korisnici službenih automobila takođe imaju pozitivno mišljenje o ovom modelu.

Golf VII je profinjeni model sa kojim zasad nema većih problema. Pored dobrog kvaliteta, u Golfovima 7. generacije ipak su se pojavili neki problemi. Pre svega, pokazalo se da ležajevi ručnog menjača u popularnim verzijama motora nisu baš izdržljivi. U sklopu servisne kampanje proizvođač je zamenio kinetičke zglobove prednjih točkova koji su u seriji automobila od početka proizvodnje izrađeni od nedovoljno čvrstog čelika. Neki Golfovi imali su i problema sa nosačem kočnice (tvrda papučica, indikator kočnice). Kriva je bila vakuumska cev (prilično komplikovana zamena).

Volkswagen Golf VII – motori!

Što se motora tiče, ocena je pozitivna, jer ne postoji motor koji se ne može predložiti. Pokazalo se da su osnovni benzinski motori EA211 izdržljivi i bez većih kvarova. Bilo je par opoziva vezano za ove jedinice i vredno je proveriti da li je akcija izvedena u automobilu koji vas zanima. Čest problem koji muči motore 1.2 i 1.4 TSI je zaglavljeni ventil turbopunjača. Ovaj element otkazuje uglavnom nakon duže pauze u radu.

Volkswagen Golf VII – revidirani i potpuno novi motori

Motori 1.8 i 2.0 TSI (EA888) iz snažnijih verzija takođe su dobro ocenjeni, jer više nemaju problema sA prevelikom potrošnjom ulja, eliminisan je i problem nakupljanja naslaga ugljenika na usisnim ventilima (dodatne mlaznice). Pre kupovine verzije 2.0 TSI (GTI i R), proverite istoriju automobila (npr. koliko je ulja i filtera promenjeno itd.). Takođe je vredno proveriti stanje pogonskog lanca, jer je njegova trajnost duža, ali rizik i dalje postoji. Svi do sada navedeni motori imaju problem sa vodenom pumpom koja ne udovoljava intervalu od 210 000 kilometara koji je pretpostavio proizvođač. Bolje skratiti na 150.000 kilometara.

Najnoviji 1.0 i 1.5 TSI motori (takođe serija EA211) ne uzrokuju probleme, ali su prilično kratko na tržištu. Takođe se treba podsetiti da 1,5 motor ima složenu strukturu i to bi moglo predstavljati problem u budućnosti – uklj. filter za čestice i ACT sistem koji odvaja cilindre kada motor radi pod malim opterećenjem (imaju ga i neki motori od 1,4 TSI).

Dizelski motori takođe izgledaju dobro, ali zbog puno češće pojave i činjenice da primerci sa njima imaju veću kilometražu, broj kvarova je nešto veći. Čest problem oba dizela (1.6 i 2.0) su nestabilne plastične pumpe za vodu. Uz to, postoje problemi sa zatezačem remena (starija komponenta Gates zamenjena je drugom, poput Daycoa, i problem se ne vraća). Zamena znači uništavanje čvrsto izgrađenog zupčanika, pa je bolje odmah zameniti oba elementa.

Volkswagen Golf VII – proverite dihtung glave motora!

Vlasnici takođe ukazuje na slučajeve sagorevanja dihtunga ispod glave na 2.0 TDI motoru, čak i nakon 100.000. kilometara. Krivica za to je puno manja debljina dihtunga nego u starijim serijskim motorima ali i agresivna vožnja. Trošak popravke nije nizak. Među uobičajenim problemima dizelskih motora su začepljeni DPF filteri. Ponekad ih se može očistiti, a čak i ako ne, mogući troškovi zamene nisu toliko visoki kao pre nekoliko godina. Do začepljenja filtera može doći i zbog slomljenog ventila hladnjaka za recirkulaciju izduvnih gasova. Poslednji element dizela koji može biti nepouzdan su Bosch elektromehaničke mlaznice.

Volkswagen Golf VII – setite se intervala zamene ulja

Mehaničari za servisiranje golfa savetuju da se skrate intervali koje preporučuje proizvođač. Obično Volkswagen postavlja izmenu ulja i filtera svakih 30 hiljada kilometara. Prema njihovom mišljenju, bolje ih je raditi svakih 15.000 kilometara. Ako koristite automobil sa menjačem sa duplim kvačilom DSG, ulje takođe trebate menjati svakih 60.000 km.

Ove aktivnosti i glatka vožnja mogu učiniti da mehatronika, komplet kvačila i zamajac dvostruke mase traju duže. Nažalost, troškovi njihove popravka nisu niski.

Dodatni troškovi čekaju u verziji 4×4: zamena ulja u Haldex spojci preporučuje se svakih 100.000 kilometara, a vredi i zameniti filter (što proizvođač ne preporučuje).

Volkswagen Golf VII – nedostaci, troškovi

Nema reakcije zadnje kamere prilikom ubacivanja u rikverc.
Dijagnoza: nečistoća koja uđe u otvor ispod mehanizma za otvaranje može ga oštetiti. Korisnici ubacuju polovne delove koji takođe odgovaraju Passatu B8.

Vlaga u kabini i napred i pozadi.
Dijagnoza: ako se voda pojavi ispred, za to može biti odgovorna nepropisno provedena kondenzacijska cev klima uređaja. Voda pozadi, problem sa loše postavljenim kederima.

Gubitak rashladne tečnosti, problemi sa grejanjem, beli dim.
Dijagnoza: kod 2.0 TDI dizela postoje slučajevi sagorevanja dihtunga ispod glave, čak i nakon relativno male kilometraže od približno 100.000 kilometara. Popravka van ovlašćenog servisa takođe predstavlja značajan trošak.

Iz područja zadnje osovine vozila čuje se izrazita buka.
Dijagnoza: Bilo je slučajeva bučnih amortizera u automobilima proizvedenim pre face liftinga. Obično su zamenjeni pod garancijom.

Problemi sa pokretanjem vozila nakon dužeg stajanja.
Dijagnoza: u benzinskim motorima 1.2 i 1.4 TSI pogon turbopunjača može otkazati.

Volkswagen Golf VII – proverite dobro

Ukupna ocena Golfa VII nije loša, jer uprkos mnogim novitetima još nema većih problema sa njim. Potencijalno, najveći troškovi mogu biti povezani sa jako istrošenim dizelskim motorom. Vredi podsetiti da su dizelski agregati mnogo češća opcija za kupovinu od manjih benzinskih motora, što sa sobom donosi skuplje održavanje i popravke. Potencijalne troškove treba imati na umu kada je reč o DSG menjačima sa duplim kvačilom. Pre kupovine proverite i rad elektronike jer se dogodi da otkaže, a  troškovi popravke neće uvek biti ograničeni na ažuriranja softvera.

Polovni Volkswagen Golf VII – po našem mišljenju

Pored mnogih briga u vezi sa novim modelom, čini se da je Volkswagen do sada dobro uradio domaći zadatak. Najnovija generacija Golfa dobro kotira na tržištu, a motori koji se koriste u njemu nemaju većih problema. Takođe, troškovi većine popravaka vam neće bitnije isprazniti kužni budžet. Naravno, pre kupovine pažljivo proverite istoriju servisa automobila koji vas zanima, jer je od ogromne važnosti.

Izvor: automobili.ba